Eurodeputatul Monica Macovei apreciaza ca atacurile din ultimele doua luni si mai ales cele din ultimele zile asupra institutiilor statului pun sub un mare semn de intrebare statul de drept - aplicarea legii - in Romania, anunta Adevarul.

"Toata tara a muncit pentru a intra in Uniunea Europeana, inclusiv eu, si tocmai pentru a-mi apara tara invoc posibilitatea aplicarii articolului 7 din tratat pentru ca practic, in Romania, in ultimele zile, statul de drept a fost suspendat", a explicat Macovei.

Articolul 7 (descrie procedura prin care, unui stat membru al UE i se pot suspenda anumite drepturi, inclusiv dreptul de vot in Consiliul European).

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Jospeh Daul, a atras atentia si Presedintiei cipriote a UE care joi va fi investita oficial la Nicosia, despre derapajele democratice din Romania intr-un discurs in plen, la Strasbourg, in fata reprezentantilor Comisiei Europene, ai Consiliului si a eurodeputatilor.

A ripostat seful delegatiei europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan. "Este o adevarata isterie generata de democratia din Romania", dar unde a fost PPE atunci cand se vorbea despre derapajele lui Berlusconi, ale lui Orban in Ungaria sau ale lui Borisov, a spus Ivan.