Hotararile de revocarea a lui Vasile Blaga din functia de presedinte a Senatului, a Robertei Anastase din functia de presedinte si membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor si a lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial.

Hotararile de revocarea a Robertei Anastase si a lui Vasile Blaga, publicate in MOf Nr. 446Foto: Monitorul Oficial

Monitorul Oficial a mai publicat miercuri si hotararile pentru alegerea presedintelui Senatului si a presedintelui Camerei Deputatilor.

Hotararile privind revocarea lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase au fost publicate in Monitorul Oficial Nr. 446 in timp ce revocarea Lui Gheorghe Iamcu din functia de Avocatul Poporului a fost publicata in Monitorul Oficial Nr. 445, alaturi de Ordonanata de Urgenta pentru Modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale a Romaniei.

Parlamentul Romaniei s-a intrunit marti, 3 iulie, in mai multe sedinte extraordinare. Vasile Blaga si Roberta Anastase au fost inlocuiti marti de la sefia celor doua camere cu Crin Antonescu si Valeriu Zgonea. Si Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din functie si inlocuit cu PSD-istul Valer Dorneanu.