Comisia de Chimie si Inginerie Chimica a CNATDCU: Consideram inadmisibila imixtiunea politicului in domeniul academic

de R.P.     HotNews.ro
Miercuri, 4 iulie 2012, 10:49 Actualitate | Esenţial

Comisia de Chimie si Inginerie Chimica a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a lansat un apel catre Ministerul Educatiei pentru revocarea ordinului prin care se revoca membrii Consiliului General al CNATDCU. Comisia de Chimie "considera inadmisibila imixtiunea politicului in domeniul academic si isi manifesta profunda indignare cu privire la revocarea membrilor Consiliului General al CNATDCU", se arata in apelul semnat de mai multi membri ai acestei comisii.

Apelul vine dupa ce si Comisia de Matematica a CNATDCU a cerut Ministerului Educatiei si Guvernului sa revina asupra deciziei de revocare a Consiliului General al CNATDCU. Amintim ca Ministerul Educatiei a schimbat componenta Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Diplomelor, institutia abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Decizia Ministerului a fost luata joi, o zi inainte de pronuntarea pe cazul Ponta, iar ordinul de ministru care continea aceasta schimbare a fost publicat in Monitorul Oficial vineri, in timp ce Consiliul General al CNATDCU discuta cazul acuzatiilor de plagiat.

Apelul integral al Comisiei de Chimie si Inginerie Chimica a CNATDCU:

"Comisia de Chimie si Inginerie Chimica a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) considera inadmisibila imixtiunea politicului in domeniul academic si isi manifesta profunda indignare cu privire la revocarea membrilor Consiliului General al CNATDCU, conform Ordinului nr. 4.608/28.06.2012, semnat de Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului de la acea data, Liviu Marian Pop.

Masurile luate prin Ordinul mentionat nu fac decat sa incurajeze mediocritatea in mediul academic si sa favorizeze abdicarea de la standardele de calitate pe care Romania si le-a asumat odata cu intrarea in Uniunea Europeana, inclusiv in domeniul Educatiei si Cercetarii, in ciuda faptului ca toate guvernele care au condus Romania din 1990 pana in prezent si-au propus o continua crestere a calitatii actului didactic si de cercetare in universitatile si institutele de cercetare romanesti.

Consideram ca, CNATDCU si Comisia de Chimie si Inginerie Chimica din cadrul acestuia si-au desfasurat activitatea in temeiul Legii Educatiei Nationale 1/2011 avand drept unic criteriu de evaluare calitatea academica, cu respectarea tuturor normelor etice si de deontologie profesionala, in scopul dezvoltarii unui invatamant de calitate, a pregatirii de specialisti competitivi pe plan international, pentru cresterea vizibilitatii stiintifice internationale.

Imixtiunea politicului in Invatamant si Cercetare si abdicarea de la normele morale si principiile rigorii stiintifice nu face decat sa determine pe termen scurt scaderea credibilitatii invatamantului si a cercetarii stiintifice din Romania pe plan international, iar pe termen lung va determina o grava deteriorare a societatii romanesti.

De aceea, facem apel la Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru revocarea Ordinului mai sus mentionat si implementarea in cadrul Invatamantului si Cercetarii in Romania a unei politici bazate pe recunoasterea valorii, continuitatea masurilor menite sa asigure progresul real,
respectarea normelor etice profesionale si de integrare europeana.

3 iulie 2012

Presedinte al Comisiei de Chimie si Inginerie Chimica a CNATDCU:
Prof. Dr. Cristian SILVESTRU, MC al Academiei Romane, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Membri birou comisie:
Dr. Mihaela BAIBARAC, INCD pentru Fizica Materialelor, Magurele, Bucuresti
Dr. Oana CARP, Institutul de Chimie-Fizica "I. G. Murgulescu" al Academiei Romane, Bucuresti
Prof. Dr. Vasile PARVULESCU, Universitatea din Bucuresti

Membri:
Prof. Dr. Catalina ACHIM, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA 15213, SUA
Dr. Narcis AVARVARI, UMR 6200 CNRS- Universite d'Angers, Angers, FRANTA
Dr. Ioan BALINT, Institutul de Chimie-Fizica "I. G. Murgulescu" al Academiei Romane, Bucuresti
Dr. Mihail BARBOIU, Institut European des Membranes, Montpellier, FRANTA
Dr. Emil Constantin BURUIANA, Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni" al Academiei Romane, Iasi
Dr. Radu CUSTELCEAN, Oak Ridge National Laboratory, Oak Ridge, SUA
Prof. Dr. Victor DAVID, Universitatea din Bucuresti
Dr. Bogdan DONOSE, University of Queensland, Brisbane, AUSTRALIA
Dr. Ligia FRUNZA, INCD pentru Fizica Materialelor, Magurele, Bucuresti
Prof. Dr. Ion GROSU, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Prof. Dr. Gheorghe JUNCU, Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Prof. Dr. Szabolcs LANYI, Universitatea "Sapientia" Miercurea Ciuc
Prof. Dr. Ionel MANGALAGIU, Universitatea "Al. I. Cuza", Iasi
Prof. Dr. Gheorghe MARIA, Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Prof. Dr. Andrei-Valentin MEDVEDOVICI, Universitatea din Bucuresti
Prof. Dr. Dumitru OANCEA, MC al Academiei Romane, Universitatea din Bucuresti
Prof. Dr. Florin OPREA, Universitatea "Petrol-Gaze", Ploiesti
Conf. Dr. Csaba PAIZS, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Conf. Dr. Costel SARBU, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Dr. Maria ZAHARESCU, MC al Academiei Romane, Institutul de Chimie-Fizica "I. G. Murgulescu" al Academiei Romane, Bucuresti

Citeste si:


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

3269 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  comisie (Miercuri, 4 iulie 2012, 10:58)

  ady [anonim]

  Pagina 1 din 2
  Incredibil dar adevărat: „poetul-portofel“ Mircea Dinescu mai este - pe lângă secretar de stat incompatibil la CNSAS, gurist la Realitatea TV şi latifundiar cu pretenţii de „om de afaceri“- şi „inventator-minune“! Fostul activist UTC, absolvent al Academiei de Partid „Ştefan Gheorghiu“, a ajuns „savant de renume mondial“, unde altundeva decåt pe meleaguri răsăritene!? Considerat de mari scriitori, ca Adrian Marino, drept un ins gregar, agresiv, grobian, semianalfabet şi bolovănos care se identifică pånă la contopire cu parvenitismul, Mircea Dinescu se dovedeşte a fi şi un impostor ştiinţific, premiat chiar la Moscova, ca metodă practică de a i se sifona nişte fonduri în cont, c-or fi euro, c-or fi ruble. De altfel, Marino se referea la asemenea tip de premieri în felul următor: „Mă rog, sunt nişte filiere, fie de natură etnică, fie homosexuală, fie masonică, legături care definesc viaţa literară occidentală şi determină aceste premieri“. În cazul lui Dinescu se pare că mai este şi altceva.
  Omni-impostura i se desfăşoară pe arii largi: de la agricultură la poezie, de la bucătăreală şi chivernisire cu terenuri şi vii pånă la... medicină şi cercetări ştiinţifice pentru obţinerea - reproducem din textul de prezentare a proiectului - „dializorului romånesc pornind de la valorificarea tehnologiei de obţinere a membranelor hollow-fiber de hemodializă“. Cu o activitate demnă de „Teleenciclopedia“, „inventatorul“ Dinescu a ajuns să fie premiat şi pentru obţinerea de „complecşi bioactivi din colagen“ şi „zguri siderurgice reciclate“! Dånd dovadă de „abilităţi“ practic ieşite din comun, poetul Mircea Dinescu devine astfel pe långă analist politic, fermier, acţionar, vånător, pescar, director general şi „cercetător şi coautor“ al unor studii ştiinţifice.
  Spre exemplu, în calitate de acţionar şi director general al firmei S.C. M.D.-Agricola S.R.L. Potelu, Olt, conform documentelor pe care le prezentăm în facsimil, Mircea Dinescu participă, alături de un grup de ce
  • 0 (2 voturi)    
   Cumpar Teza de Doctorat ! (Miercuri, 4 iulie 2012, 11:27)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui ady

   Chiar daca mediul academic poate fi strans cu usa in maniera vicleana a politicii romanesti, cred ca demintatea rationala a somitatilor contemporane trebuie sa nasca reactii mult mai vehemente si mai vizibile !

   Adevaratii academicieni sunt eclipsati de pseudo intelectuali gen Mircea Diaconu, Mircea Dinescu, Mircea Badea ...

   Cred ca este chiar o datorie pentru academicieni sa-si foloseasca calitatea de dascali si sa lupte activ :

   -impotriva lipsei de educatie,
   -impotriva imposturii academice,
   -impotriva furtului intelectual
   -impotriva legislatiei intentionat confuze
   etc
 • +4 (6 voturi)    
  Respect CNATDCU, respect Marius Andruh!! (Miercuri, 4 iulie 2012, 11:21)

  Lu [anonim]

  Din Piata Victoriei:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150895177635213&set=oa.117317518411503&type=1&theater

  Transmiteti acest mesaj dlui Andruh, sa stie ca oamenii il admira pentru verticalitatea si profesionalismul domniei sale.
  Poate asta mai ia un pic din greata acestor zile...
 • 0 (2 voturi)    
  cnatdcu amestec inadmisibil in drept !!! (Miercuri, 4 iulie 2012, 11:27)

  Montesquieu [utilizator]

  si eu consider inadmisibila imixtiunea comisiei de inginerie chimica a cnatdcu in domeniul dreptului:

  ce treaba are un chimist cu o institutie de drept international precum curtea penala internationala.

  cum poate un chimist sa identifice care notiuni de drept sunt "common knowledge", norme tehnice de drept sau regulamente ce pot fi reproduse mot-a-mot si care nu sunt?

  cum se face ca in toata existenta ei cnatdcu a "reusit" performanta sa analizeze O SINGURA TEZA DE DOCTORAT? evident cea a lui ponta

  in concluzie este INADMISIBILA imixtiunea cnatdcu in orice alte domenii cu care n-are treaba
 • 0 (0 voturi)    
  Teza (Miercuri, 4 iulie 2012, 12:55)

  Gabriel [anonim]

  Dar amestecul chimistilor in politica nu este de condamnat?Daca Ponta era un Gheorghe de la Cuca Macaii tot asa se analiza teza lui de doctorat?Sau aia era OK?
 • 0 (0 voturi)    
  DA, (Miercuri, 4 iulie 2012, 15:39)

  vitanis [anonim]

  tot respectul pentru numele semnatarilor. Dar unde erau atunci cand Funeriu a violat legile perpetue ale aritmeticii in clasificarea universitatilor si ierarhizarea domeniilor de studiu din universitati (universitati cu 40-50% din domenii ierarhizate de performanta sunt clasate in a treia categorie, in timp ce altele cu 15-20% din domenii de performanta sunt clasate in a doua categorie). Atunci nu am auzit nici o voce sarind ca a facut politrucul Funeriu o imixtiune grava in domeniul academic. De fapt, el (Funeriu) nu facea decat sajustifice spusele lui Basescu despre scoala romaneasca, asa cum justificase (stiintific!!!) ca nu il plesnise peste gura pe copilul acela.
 • 0 (0 voturi)    
  :) (Miercuri, 4 iulie 2012, 16:41)

  ion voicu [anonim]

  BRAVO!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version