"Sunt absolut indignat de ceea se intampla in Romania in acest moment. Am aflat despre ultimele evolutii politice generate de coalitia social-liberala aflata acum la putere", isi incepe declaratia politica liderul PPE Joseph Daul. "Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare. (...) Voi solicita vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale respecta sau nu standardele europene. Nimeni din Europa, fie persoana sau partid politic, nu este mai presus de lege", arata liderul popularilor din PE.

In urma evolutiilor de pe scena politica din Romania, liderul popularilor din Parlamentul European a dat publicitatii o declaratie in care vorbeste despre ingrijorari privind statutul democratiei din Romania. Iata declaratia acestuia:

"Sunt absolut indignat de ceea se intampla in Romania in acest moment. Am aflat despre ultimele evolutii politice generate de coalitia social-liberala aflata acum la putere. Inlocuirea avocatului poporului, cererile de revocare a celor doi presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor si planul de modificare a Legii Curtii Constitutionale si inlocuirea a doi judecatori sunt absolut uimitoare. Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare. Nici un Stat Membru al Uniunii Europene nu poate incalca astfel statul de drept si toate principiile democratice.

Grupul PPE a solicitat ieri introducerea pe agenda sedintei plenare de la Strabourg a unei dezbateri cu privire la situatia politica din Romania. Colegii nostri, socialistii si liberalii, au respins-o insa, incercand sa acopere astfel incalcarile grave ale democratiei care au loc in Romania. Acesta este motivul pentru care, in numele Grupului PPE, voi solicita vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale respecta sau nu standardele europene. Nimeni din Europa, fie persoana sau partid politic, nu este mai presus de lege. Separarea puterilor in stat trebuie sa fie respectata."