Trenurile vor avea, cel putin pana vineri, intarzieri intre 20 si 60 de minute, din cauza mentinerii restrictiilor de viteza impuse de avertizarile cod portocaliu si galben de canicula, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, potrivit Mediafax.

In perioada de canicula (35 - 38 de grade in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 - 55 grade C, iar masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar, aplicata de toate administratiile de cale ferata, precizeaza reprezentantii CFR.

Calatorii sunt sfatuiti ca, in perioada de valabilitate a avertizarii de canicula, inainte de efectuarea calatoriei, sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

Noua judete din vestul tarii se afla, pana vineri, sub cod portocaliu de canicula si disconfort termic, cu temperaturi ce pot ajunge la 39 de grade, in timp ce pentru restul regiunilor este valabila o avertizare cod galben, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Judetele aflate sub cod portocaliu sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

Potrivit avertizarii valabile in intervalul marti - vineri, in Banat, Crisana, precum si in vestul Olteniei si al Transilvaniei, canicula va persista si se va intensifica. Disconfortul termic va fi in continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade si, izolat 39, de grad, in special miercuri, joi si vineri.

In restul tarii, vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.