Sase absolventi de liceu au fost dati afara din examenul scris de Limba si literatura romana, Bacalaureat 2012, pentru ca au incercat sa copieze, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Oficialul a precizat ca aceasta este doar o raportare partiala, care se bazeaza pe informatiile primite pana la ora 11:00.

Raportarea finala cu privire la numarul de elevi eliminati din prima proba a Bacalaureatului va fi comunicata la ora 14:00, a precizat pentru HotNews.ro Marian Banu.

Amintim ca absolventii claselor a XII-a au sustinut in aceasta dimineata, luni 2 iulie, examenul scris la Limba si literatura romana. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte mari, fiecare notat cu 30 de puncte. La primul subiect, absolventilor de liceu li s-a cerut sa raspunda unor cerinte pornind de la un fragment din "Craii de Curtea-Veche" de Mateiu I. Caragiale. La al treilea subiect, cerinta este urmatoarea: "Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600 - 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu".

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar si presedinte al Comisiei Nationale de Bacalaureat, a declarat ca toate liceele in care absolventii claselor a XII-a sustin examenul au camere de supraveghere functionale, iar la examenele scrise ale Bacalaureatului 2012 s-au inscris peste 170.000 de elevi.

Anul trecut, la nivelul intregii tari au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana al Bacalaureatului 2011, pentru ca au incercat sa copieze sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare.

Citeste si: