Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca pana cand nu vor exista numiri pe functii de conducere la Ministerul Public (DNA sau la CSM) va face prelungiri pentru continuitate, transmite Agerpres.

"Functia posturilor vacante in Ministerul Public este afisata pe site-ul institutiei, se stia de foarte mult timp ca expira aceste functii (n.r.- functii de conducere la DNA), de altfel si la CSM am fost intrebata in multe randuri de ziaristi ce o sa fac. Pana nu exista o numire pe aceasta functie de conducere eu voi face prelungiri pentru continuitate, la fel cum am facut cu toate functiile din Ministerul Public, nu este prima data cand procedez asa, este atributul exclusiv al procurorului general de a delega, nu-i atributul ministrului Justitiei, deci nu vad nicio problema", a spus Kovesi, duminica, la Cercul Militar National, unde au loc manifestatii cu prilejul Zilei Justitiei.

Precizarea procurorului general vine in urma apartiei in mass-media a informatiei potrivit careia Kovesi a prelungit in cursul zilei de sambata mandatele adjunctilor sefului DNA, Daniel Morar - Carmen Galca si Laura Oprean. Tot sambata Kovesi a prelungit, prin delegare, potrivit mass media, mandatul lui Doru Tulus, seful Sectiei a II-a a DNA.