Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat, duminica, la Palatul de Justitie, ca este de datoria sa sa ceara institutiilor abilitate investigatiile necesare privind scurgerea unor informatii "pe surse citate de presa". El s-a referit la faptul ca marti a declarat ca asteapta pozitia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) fata de "sifonarea" unor informatii din ancheta in derulare privindu-l e fostul premier Adrian Nastase.

"Atunci cand dupa sedinta importanta si involburata a CSM-ului la care am participat seara, dupa ce avusesem dimineata acest tip de discutie, seara, pe surse DNA sau surse judiciare invocate de presa, au aparut o serie de informatii legate de o ancheta in curs, am considerat ca este de datoria ministrului Justitiei sa ceara CSM-ului o inspectie judiciara si procurorului general si procurorului sef al DNA sa faca investigatiile necesare, pentru ca dincolo de ceea ce inseamna rolul firesc si necesar al presei de a informa, exista niste reguli, exista niste proceduri", a argumentat ministrul Justitiei, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, exista o lege care trebuie respectata, in primul rand de cei care aplica legea.

"Transmiterea unor informatii, daca acest lucru se confirma, in cursul unor proceduri de ancheta penala este o chestiune care incalca legea. Acestea lucruri s-au intamplat anterior si au avut un caracter spectaculos, dar aceasta nu este justitie, este justitie televizata. Exista prezumtie de nevinovatie. Am sa cer institutiilor mentionate sa faca cercetarile respective si astept un raspuns din partea acestor institutii. (...) Eu am facut o sesizare in scris si astept un raspuns in scris cu asumarea responsabilitatii pentru asumarea cercetarilor de catre cei in cauza", a spus Corlatean.

Intrebat daca a vorbit cu medicul Serban Bradisteanu acesta a spus: "In mod cert nu am vorbit. Iar mai departe, daca exista suspiciuni care apar in presa, este bine sa-i intrebati pe cei care genereaza si care transmit astfel de informatii. Intrebati-i pe cei de la DNA sau pe cei de deasupra DNA-ului, nu-l intrebati pe ministrul Justitiei".

Corlatean a subliniat ca justitia este un domeniu esential intr-un stat de drept, dar si in viata de zi cu zi.

"Credibilitatea actului de justitie are un rol cheie in modul in care functioneaza societatea, cetateanul trebuie sa aiba incredere in actul de justitie si in institutii", a mentionat acesta.