Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputatilor in cea a Secretariatului General al Guvernului este justificata de Executiv prin faptul ca, in ultimii doi ani, au fost publicate anual in Monitor aproximativ 3.000 de acte emise de Guvern si doar circa 400 de acte ale Parlamentului, astfel ca se impune "o responsabilizare" a Guvernului in organizarea si functionarea regiei, scrie Mediafax.

Guvernul a decis ca din Consiliul de Administratie al Monitorului Oficial sa faca parte obligatoriu si cate un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului (SGG), al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si al Ministerului Finantelor, regia intrand sambata in subordinea Executivului.

Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputatilor in cea a SGG a fost decisa prin ordonanta de urgenta aprobata miercuri de Guvern. Actul normativ a intrat in vigoare sambata, odata cu publicarea in Monitor.

Procedura este justificata de Guvern prin faptul ca, in ultimii doi ani, au fost publicate anual in Monitorul Oficial aproximativ 3.000 de acte emise de Executiv si doar circa 400 de acte ale Parlamentului, astfel ca se impune "o responsabilizare" a Guvernului in organizarea si functionarea regiei.

In opinia Guvernului, neadoptarea acestei decizii ar conduce la "disfunctionalitati majore" in activitatea de editare a publicatiei oficiale a statului, "cu consecinte deosebit de negative" asupra intregii societati.

Ordonanta prevede ca autoritatile emitente au obligatia de a comunica neintarziat SGG date, informatii si precizari solicitate de aceasta institutie publica sau de regie necesare indeplinirii cerintelor de publicare. Cheltuielile de publicare se suporta de emitenti.

Monitorul Oficial partea I se editeaza, in traducere, si in limba maghiara.

In maximum o saptamana va fi aprobata, prin hotarare de guvern, reorganizarea Monitorului Oficial.