Secretarul de stat Stelian Fedorca are drept de semnatura de luni, pana la predarea - primirea mandatului la Ministerul Educatiei, a anuntat, sambata, Liviu Pop, care a asigurat interimatul la conducerea MECTS, Ecaterina Andronescu fiind propusa de premier ca titular al portofoliului, transmite Mediafax.

"Presedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca, are drept de semnatura de luni, pentru ca nu stiu cand se va face predarea-primirea. Domnul secretar de stat va asigura birocratia la Ministerul Educatiei", a spus Liviu Pop, care din 15 mai pana in 29 iunie a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Educatiei, dupa demisia lui Ioan Mang, in urma acuzatiilor de plagiat.

Liviu Pop a spus ca va fi in continuare alaturi de viitorul ministru al Educatiei si ii va pune la dispozitie expertiza sa.

El a mai spus ca nu a avut nicio discutie cu premierul Victor Ponta.

"Urmatoarele saptamani sunt sub presiunea examenelor si trebuie sa ne concentram pe ele", a adaugat Liviu Pop.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca va inainta Presedintiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu in postul de ministru al Educatiei, in conditiile in care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expira.

Intrebat de jurnalisti ce decizie va lua in cazul unei eventuale incompatibilitati a Ecaterinei Andronescu legat de postul de ministru, Ponta a raspuns ca aceasta va parasi postul de ministru daca va exista o hotarare definitiva de condamnare.

"Stiu ca nu s-a redactat hotararea si ca urmeaza sa se judece in recurs. Cand exista o hotarare definitiva, la fel ca si in cazul ministrului Culturii, Mircea Diaconu, daca este de achitare, ramane, daca este de condamnare, paraseste functia", a spus Ponta.

Liviu Pop anunta, vineri, ca preda mandatul de ministrul al Educatiei, intrucat ii expira interimatul.