Elevii claselor a VIII-a care au sustinut probele de evaluare nationala 2012 au aflat vineri primele rezultate ale examenului, acestea fiind afisate la unitatile de invatamand unde au sustinut probele, relateaza Mediafax.

Contestatiile vor fi solutionate in 30 iunie si 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 2 iulie.

Imediat dupa ce au aflat rezultatele la examenul de EVALUARE NATIONALA 2012, absolventii claselor a VIII-a trebuie sa opteze pentru liceul si specializarea pe care o vor urma. Rezultatele repartizarii computerizate vor fi afisate pe 15 iulie.

Top 10 licee din tara dupa media de admitere din 2011

Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti conduce in topul primelor zece licee din Romania, media ultimului admis fiind 9,60, urmat de colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", ambele din Capitala, unde ultima medie este 9,52 potrivit statisticilor MECTS.

Acelasi clasament indica pe locurile urmatoare Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti cu media ultimului admis 9,42 si Colegiul National "Fratii Buzesti" Craiova cu 9,41.

Ultima medie de admitere la Colegiul National "Mircea cel Batran" Constanta, Colegiul National "Vasile Alecsandri" Galati si Liceul Teoretic Ovidius Constanta a fost 9.39.

Totodata, ultimii admisi la Colegiul National "Andrei Saguna" Brasov si Colegiul National din Iasi au avut media 9,36.