Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi dimineata, la Realitatea Tv, ca astazi urmeaza sa se decida daca perioada de corectare a lucrarilor la Evaluarea nationala va fi sau nu prelungit, in urma modificarii baremului la examenul de Limba romana. "Nu sunt de vina elevii ca a venit cineva cu un subiect care a creat confuzie. Schimbarea baremului mi-am asumat-o in baza rapunsurilor pe care le-am primit", a precizat ministrul, adaugand ca "Nu am sa las 40-50 de mii de elevi intr-o ceata".

Ministrul a anuntat si ca o ancheta va stabili cine sunt vinovatii pentru confuzia creata cu unul dintre subiectele de la examenul de Limba romana si baremul de corectare: "Ce vreti sa facem acum, sa facem ancheta in timpul evaluarii? Numai in Romania se poate asa ceva, in timpul examenului sa venim cu chestiuni de bulversare", el acuzand presa de faptul ca vrea "revolutie" in timpul desfasurarii examenului: "Nu pot in timpul examenului sa fac ancheta. Blocam repartitia, blocam corectarea."

"Ambele raspunsuri, si B si C, sunt corecte, pentru ca nu s-a definitivat la nivelul Academiei care este corect", a mai spus ministrul.

Liviu Pop sustine si ca "Este primul an in care nu a existat niciun incident in timpul evaluarii nationale".