Deputatii au adoptat, marti, un proiect de lege care prevede ca procesele-verbale de constatare a contraventiei pentru conducatorii auto care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta acestora in cel mult 30 de zile, perioada in care nu mai pot fi sanctionati pentru aceeasi fapta, relateaza Mediafax.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 240 de voturi "pentru" si trei abtineri, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Potrivit proiectului de lege, "fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia in baza de date a Ministerului Administratiei si Internelor".

"Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei. Daca in acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plati contraventia si tariful de despagubire doar pentru primul proces-verbal emis", se precizeaza in raportul la acest proiect, adoptat de plen.

Potrivit initiatorului, senatorul PSD Trifon Belacurencu, reglementarea era necesara deoarece, in practica, se intalnesc situatii in care conducatorii auto care din diverse motive nu si-au achitat rovinieta primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunostinta dupa o perioada foarte lunga de timp de la prima constatare a incalcarii legii.

Proiectul de lege modifica Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.