Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, sa fie declarata zi libera, sarbatoare a crestinarii poporului roman, relateaza Mediafax. Proiectul de lege initiat de PDL si agreat de toate grupurile parlamentare a fost adoptat cu 236 de voturi "pentru", doua "impotriva" si 10 abtineri.

"S-a spus ca avem foarte multe zile libere in Romania. E adevarat. Cei din mediul de afaceri pot acorda o zi libera, pe data de 30 noiembrie, iar in cazul in care nu va fi posibil se poate da zi libera si in alta zi, astfel incat sa nu fie perturbate activitatile productive sau comerciale. Prin acest act normativ respectam ceea ce trebuie respectat", a precizat deputatul PDL Petru Calian, la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.

Deputatul PSD Marian Neacsu a subliniat, la randul sau, ca acest proiect s-a bucurat de sustinerea tuturor grupurilor parlamentare.

"Miza nu o constituie acea zi libera, ci faptul ca Sfantul Andrei este ocrotitorul Romaniei, iar aceasta zi era normal sa fie celebrata intr-un mod in care sa corespunda simtirii poporului roman si, nu in ultima instanta, faptului ca intr-un fel sau altul fiecare dintre noi simtim raspunderea morala, spirituala a unui atare eveniment", a explicat Neacsu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.