Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a reprosat ministrului Justitiei, Titus Corlatean, afirmatiile publice legate de dosarele politice ale procurorilor, cerandu-i acestuia ca, daca are cunostinte despre astfel de cazuri, sa le faca publice.

"Am reprosat ministrului Justitiei nu numai reactiile pe care le-a avut in public cu privire la asa-zisele dosare politice care le fac procurorii (...) Am cerut public dl ministru sa spuna daca are la cunostinta despre dosare deschise la comanda politica si sa faca publice aceste informatii", a afirmat marti Kovesi, dupa sedinta Consiliului Superior al Magistraturii.

"Niciodata nu am fost sunata nici de presedintele Romaniei, nici de primul ministru, nici de oameni politici ca sa imi spuna ce sa fac", a subliniat procurorul general, precizand ca anchetele procurorilor au vizat persoane din toate partidele politice.

Astfel de "declaratii pun presiune pe procurori", in special afirmatiile ministrului Justitiei si ale altor persoane care detin functii in stat, a subliniat Kovesi, adaugand ca nu se refera la "avocati sau jurnalisti, pe care nu ii putem opri sa comenteze un dosar in lucru".

"Nu este prima data cand am auzit aceste afirmatii, de aceea am avut aceasta discutie cu ministrul Justitiei si din acest motiv i-am reprosat atitudinea pe care o are".

"Problema mea nu e cu avocatii, cu jurnalistii, ci cu acele persoane care detin functii importante si care in mod constat fac declaratii in acest sens", a precizat Kovesi.