Manifestarea GayFest, organizata din 2004 de Asociatia ACCEPT la Bucuresti, se desfasoara si in acest an timp de o saptamana, in care vor avea loc concerte, expozitii, reprezentatii de teatru, proiectii de filme si petreceri, culminand cu Marsul Diversitatii, sambata, informeaza Mediafax.

GayFestFoto: HotNews / DP

GayFest este expresia miscarii pentru drepturi civile a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), o manifestare care combina activismul politic (mars, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiectii de filme, expozitii).

Seria de evenimente din aceasta editie a inceput luni, la ora 17.00, cu "Biblioteca vie" de la Cafe Voyage, un eveniment prin care persoane din comunitatea LGBT intra in contact cu "cititorii" - oameni care vor sa le afle povestile.

Printre evenimente se numara spectacole de teatru - "Jehanne Unscharf", despre o Ioana d'Arc contemporana, si "ROGVAIV", un spectacol-document despre intoleranta exprimata public, deschis, fara niciun fel de control, responsabilitate sau rusine de lideri de opinie si personalitati ale vietii publice din Republica Moldova in 2011, filme - "Roma Boys/ Baieti Roma", cu participarea actorului in rolul principal David Tiser, "The Sons of Tennessee Williams/ Fiii lui Tennessee Williams", "Secret years/ Anii tainuiti" si "Becoming Penny/ Devenind Penny", cu participarea regizorului si actritei in rol titular - "femeia trans" Penny Panagi.

Acestora li se adauga Queer Night cu Crazy Bitch in a Cave, care sustine spectacole live excentrice, cu efecte vizuale, moda avantgarde, sunet si carisma, o reprezentatie de spoken word (Lady Gaby) si muzica (Dj Boru), un concert Scream Club si Dj Bogman, o expozitie de arta comunitara, ateliere de samba si conferinte.

Marsul Diversitatii, celebra parada anuala, va avea loc sambata, in intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei - metrou Izvor.

Programul complet al evenimentelor GayFest se gaseste pe site-ul www.gay-fest.ro.