Liberalul Puiu Hasotti a depus luni seara juramantul de investitura in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu.

"Domnule ministru Hasotti, va felicit pentru desemnarea in functie. Va multumesc ca ati luat in serios o solicitare legitima (declaratia pe propria raspundere privind plagiatul, n.r.) si va asigur si pe dvs si pe ceilalti membri ai Guvernului ca, atat timp cat exista respect pentru institutia prezidentiala, din partea mea va exista total respect pentru toti la un loc si pentru fiecare dintre dvs", a declarat presedintele Traian Basescu la finalul depunerii juramantului.

"Romania nu e pe roze, cum nu e nimeni din UE, iar o atmosfera in care sa nu facem decat dezbateri sterile, care nu aduc nici mai multe locuri de munca, nici mai multe investitii, nici mai multi bani europeni cheltuiti, nu face bine poporului roman, iar noua cu atat mai putin", a continuat seful statului.

"Activati intr-un minister extrem de important pentru consolidarea identitatii noastre, intr-o Europa care devine tot mai unitara si mai legata si mai fara frontiere. Succesul dvs nu poate fi decat succesul Romaniei", i-a transmis presedintele noului ministru al Culturii, caruia i-a urat succes in noua functie.