Opt elevi au fost dati afara pentru tentative de frauda din examenul de evaluare a competentelor digitale, proba D a Bacalaureatului 2012, a anuntat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop. Potrivit acestuia, la proba care s-a desfasurat saptamana trecuta 1,02% din totalul celor inscrisi au promovat "fara calificativ", adica sunt sub nivelul de incepatori, iar 29,34% au obtinut calificativul "experimentat".

Absolventii de liceu au sustinut in perioada 18-22 iunie examenul de bacalaureat: evaluarea competentelor digitale. Conform datelor centralizate prezentate de Ministerul Educatiei, la aceasta proba s-au inscris 132.782 de candidati. Dintre acestia, 2,70% de candidati nu s-au prezentat, iar opt elevi au fost eliminati pentru tentative de frauda.

Din totalul celor inscrisi, 1361 (1,02%) de elevi au promovat "fara calificativ" (sunt sub nivelul de incepatori, potrivit ministrului Educatiei), 18684 (14,07%) au obtinut calificativul "incepator", 36552 (27,53%) au obtinut calificativul "mediu", 33634 (25,33%) au obtinut calificativul "avansat", iar 38955 (29,34%) calificativul "experimentat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Luni, 25 iunie, a inceput proba de Evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), care se va finaliza pe 27 iunie. Astazi, 25 iunie, evaluarea competentelor lingvistice in limba spaniola din cadrul examenului de bacalaureat, se desfasoara in doua centre, unul in Bucuresti, iar celalalt in Bihor, potrivit MECTS.

Examenele scrise al Bacalaureatului 2012 incep pe 2 iulie.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

13-15 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

18-22 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25-27 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

25 iunie proba de intelegere a unui text audiat, urmata de proba scrisa

26-27 iunie proba orala

2 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

3 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

4 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)

6 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)

8 iulieAfisarea rezultatelor

9 iulieDepunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)

10-12 iulieRezolvarea contestatiilor

13 iulieAfisarea rezultatelor finale

Ordinul de ministru privind organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat 2012 precizeaza ca, "la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice".

Citeste si: