Un sofer a fost ranit luni dimineata pe Valea Oltului din cauza unei stanci care s-a desprins de pe versanti si a cazut pe masina, a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

"In jurul orei 1,00 am fost informati ca in zona viaductului Carligu Mic pe DN7 - Valea Oltului s-a produs un accident de circulatie. Astfel, conducatorul auto al unui turism marca Citroen a fost surprins in timp ce se deplasa de o stanca desprinsa de pe versanti. Stanca s-a prabusit chiar pe masina, ranindu-l usor la picior. In zona s-au deplasat mai multe echipe de interventie de la politie si ISU. Conducatorul auto a fost dus de urgenta la spital iar drumul a fost blocat pe un sens, urmand ca in scurt timp sa fie blocat total pentru a permite utilajelor sa vina si sa indeparteze pietrele de pe carosabil', a declarat Alina Teodorescu.

Valea Oltului este cunoscuta pentru astfel de evenimente, in ultimii cinci ani, fiind consemnate nenumarate prabusiri de bolovani de pe versanti din Defileul Oltului, ceea ce a determinat autoritatile sa deschida mai multe fronturi de lucru pentru stabilizarea lor.

In urma cu cinci ani o familie din Iasi si-a pierdut viata in urma unui asemenea accident, masina acestora fiind zdrobita de o astfel de avalansa de pietre.