Mihai Cristian Vasile, condamnat definitiv in dosarul Trofeul Calitatii, este asteptat de politie pe Aeroportul Otopeni, informeaza Realitatea TV. Omul de afaceri va fi preluat de autoritati si dus la directia de cercetari penale. Potrivit postului de televiziune, Cristian Vasile a ajuns pe Aeroportul Otopeni, intorcandu-se din SUA dupa o calatorie de afaceri.

UPDATE 3 Avocatul lui Vasile Cristian, Gheorghita Mateut, a declarat, pentru Mediafax, ca persoana pe care a aparat-o a aflat in SUA despre condamnarea definitiva si a decis sa revina in tara, pentru respectarea deciziei instantei supreme. Mateut a mai spus ca Vasile Cristian ar fi plecat din tara imediat dupa finalizarea procesului, in legatura cu chestiuni personale, fara a oferi alte detalii.

Avocatul a precizat ca l-ar fi instiintat pe Vasile Cristian in SUA cu privire la condamnarea definitiva pe care a primit-o.

UPDATE 2 Cristian Vasile a ajuns la Politia Capitalei. Va ramane timp de cateva zile in Centrul de retinere si arest preventiv (CRAP), pentru indeplinirea formelor de incarcerare.

UPDATE 1 Potrivit posturilor de televiziune, Cristian Vasile a fost intampinat de politisti la scara avionului si este condus la sediul Politiei Capitalei. Dupa ce vor fi indeplinite toate formalitatile, omul de afaceri va incepe sa isi ispaseasca pedeapsa intr-un penitenciar.

Cristian Vasile a anuntat autoritatile ca se va preda la intoarcerea din SUA, unde se afla cand a fost pronuntata sentinta in dosarul "Trofeul Calitatii".

Mihai Cristian Vasile a fost dat joi in urmarire nationala de politie, ca urmare a faptului ca nu a fost gasiti la domiciliu de oamenii legii care trebuiau sa execute mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea, relateaza Agerpres.

Vasile Cristian, director general al SC Eurografica SRL, si alti doi condamnati din dosarul Trofeul Calitatii au fost dati in urmarire deoarece nu au fost gasiti la domiciliu pentru aplicarea mandatelor de executare a pedepsei. Printre cei trei se afla si Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, care a fost ridicata de politisti, joi, dintr-un imobil din judetul Bacau.