"Stiu ca presedintele Romaniei a vorbit ieri de modificarea Constitutiei. Anul viitor, Romania trebuie sa modifice Constututia pentru a o aduce la zi. E nevoie de o intarire a rolului Curtii Constitutionale. Suntem obligati din punct de vedere legislativ sa sprijinim acest efort. Nu cred ca institutia pe care o reprezentati trebuie sa devina a treia camera a Parlamentului. Nu vreau sa dau vina doar pe dumneavoastra, dar cred ca aceasta practica va afecteaza si va pune in situatia de a va pronunta in probleme politice", a declarat vineri premierul Victor Ponta, prezent la o conferinta internationala organizata cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Curtii Constitutionale a Romaniei.

Declaratiile lui Victor Ponta:

Nu cred ca institutia pe care o reprezentati trebuie sa devina a treia camera a Parlamentului.

Nu vreau sa dau vina doar pe dumneavoastra, dar cred ca aceasta practica va afecteaza si va pune in situatia de a va pronunta in probleme politice.

Sarcina dumneavostra este de a apara Constitutia Romaniei.

Orice incercare de a va transforma in a treia camera legiuitoare sau un arbitru in batalia politica trebuie oprita.

Contestarea proiectelor de lege aprobate in Parlament nu trebuie sa se faca abuziv.

Este vina noastra, a oamenilor politici, ca vedem in CCR un arbitru.

Bataliile politice trebuie solutionate in primul rand de populatia Romaniei in cadrul alegerilor, de Parlamentul Romaniei care reprezinta vointa poporului si prin dialog.

Imi pare rau ca v-am pus in situatia de a arbitra ceea ce nu era decat o batalie politica.

Imi doresc sa traiesc intr-o democratie in care Constitutia sa fie intr-adevar legea fundamentala, aparata de o institutie fundamentala care trebuie sa fie CCR.

Cand eram noi in opozitie contestam noi, acum contesta cei care sunt acum in opozitie.

Tocmai de aceea le-am cerut celor de la CCR sa ne sprijine, in 2013.