Mai multi tineri s-au adunat joi seara in fata casei lui Adrian Nastase din Strada Muzeul Zambaccian, protestand fata de gestul fostului premier de a incerca sa se sinucida "pentru a scapa de rigorile legii". Protestatarii, care poarta fulare la gat si s-au manjit cu rosu pe fata, facand trimitere la modul in care Nastase a fost dus cu ambulanta dupa ce s-a impuscat, sustin ca tentativa de sinucidere ar fi fost o inscenare.

Initiativa pe FacebookFoto: Captura Facebook.com

Potrivit Romania TV, unul dintre tineri a spus ca este vorba de un protest pasnic, mesajul pe care vor sa il transmita fiind acela ca Adrian Nastase "trebuie sa aiba demnitatea de a merge in arest".

De asemenea, tinerii sustin, potrivit Realitatea TV, ca presa a incercat sa-l victimizeze pe Adrian Nastase si ca in realitate a fost vorba de un simulacru de sinucidere, in niciun caz de un incident care ar fi putut sa-i puna viata in pericol fostului premier.

Printre protestatari se numara si Mihail Neamtu, liderul Miscarii Noua Republica, precizeaza RTV.

Fiind vorba de un protest spontan, neautorizat, jandarmii au sosit la fata locului si ii legitimeaza pe manifestanti.

Tinerii spun ca vor merge intr-un mars pana la Spitalul Floreasca.

Demersul a fost initiat de revista Kamikaze, care a creat un eveniment pe Facebook prin care utilizatorii retelei de socializare sunt invitati joi seara, la ora 20.00, la "o mica plimbare de la Zambaccian la spitalul Floreasca in cinstea democratiei, a libertatii si-a adevarului istoric. Veniti cu un fular cat mai scump si, eventual, cu o pata mica de ketchup undeva in zona gatului. Justice for the justice!".