Comentatorul nostru, Ion, mi-a atras atentia ca tanara speranta pesedista, organizator de concursuri de miss cu cantec, ales primar la sectorului 3, adica Robert Negoita a devenit chiar la inceputul acestui an doctor la Academia de Politie, unde l-a avut printre alti referenti si pe cunoscutul Dr. Voicu, Costica, senatorul meu cel mult petrecut prin puscarii. Ce lume buna! Curios din fire am descarcat rezumatul tezei lui Dr. Negoita si am apelat la amicul Google. Nu-i asa ca ati intuit rezultatul?, scrie Ovidiu, pe blogul La coltu' strazii.

Primul paragraf din text:

"Amploarea si diversitatea schimbarilor din lumea contemporana au afectat si Romania, aducand profunde modificari de natura politica, diplomatica, sociala, financiara, economica, tehnica si tehnologica, religioasa, informationala, etc."

Virgula aiurea ii apartine lui Dr. Negoita! Sau poate nu. Pentru ca primul rezultat adus de Google este un articol al unui oarecare Grigoriu Marian, si dansul doctor prin Politie. Gasim acolo identic paragraful cautat. Google mai imi arata si alte articole cu aceeasi fraza, nu am stat sa le iau pe toate.

Am luat apoi primul paragraf ingrosat in textul lui Dr. Negoita:

"Cauza profunda a actualei crize financiare o constituie lichiditatea abundenta creata de principalele banci centrale ale lumii (FED, BOJ) si de dorinta tarilor exportatoare de petrol si gaze de a limita aprecierea monedei."

Prompt, Google m-a dus pe... site-ul BNR. Cu aceasta ocazie am descoperit ca in Introducerea lui Negoita este copiat cuvant cu cuvant un intreg bloc de text dintr-un articol scris de insusi Mugur Isarescu. Parca nu imi vine sa cred.

Am mai facut o incercare. Am luat un paragraf ingrosat care incepe cu "Concluzia noastra este...".

"Concluzia noastra este ca lichiditatea abundenta a schimbat sistemul financiar pana la limite la care politica monetara a ajuns in capcana. Inactiunea ar fi dus la cresterea inflatiei. Actiunea a dus la instabilitate financiara".

Aici trebuie sa fie contributia originala a lui Dr. Negoita, nu? Concluzia cercetarii, lucruri grele. Ei, as. Tot Isarescu, intr-un discurs tinut la Academia Romana si citat de ziarul Lumina (si alte ziare, dar mi s-a parut ca asta e relevant). Cu o mica diferenta: Isarescu zice "concluzia MEA este". Modest, Dr. Negoita spune "concluzia NOASTRA". Probabil a lui si a lui Mugur.

Frate, cat tupeu trebuie sa ai sa te faci doctor copiind nu aiurea de pe net, ci tocmai din venerabilul Mugur Isarescu?! Si cat de nemernici trebuie sa fie militienii aia din comisie sa te lase sa scapi cu asta?

Eu m-am oprit aici, ca-s doar un blogger. Invit un ziarist interesat de subiect sa verifice si celelalte paragrafe.

Comenteaz pe La coltu' strazii.