Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi, la Suceava, ca presedintele Traian Basescu nu a fost sincer cand a sunat la ambulanta sa se intereseze de starea de sanatate a lui Adrian Nastase, refuzand sa faca alte comentarii in ceea ce priveste "gesturile altora", relateaza Agerpres.

Ponta a spus doar ca il cunoaste bine pe Adrian Nastase si are "categoric" sentimente pentru acesta, pe care are dreptul sa si le exprime chiar daca este premier.

"Cred ca am dreptul chiar daca sunt prim ministru sa fiu om, sa am sentimente, sa am emotii, sa ma comport ca un om si nu voi renunta niciodata la aceasta calitate in favoarea unei calitati politice sau publice", a spus Ponta.

El a subliniat ca va respecta, ca prim ministru, toate obligatiile si responsabilitatile care-i revin avand aceasta functie. "Din acest motiv nu m-ati auzit niciodata si nu o sa ma auziti niciodata comentand deciziile instantelor. Asta e responsabilitatea mea ca prim ministru, de a nu comenta si interfera in deciziile Justitiei si asta o respect. Dar in rest, sa nu am sentimente, sa nu-mi exprim aceste sentimente, sa nu am compasiune fata de un om despre care stiti foarte bine ca il cunosc si pentru care am, categoric, niste sentimente pe care nu le-am ascuns niciodata", a spus Ponta.

El a dezavuat atitudinea unora care se bucura de raul altora. "Va spun sincer, azi noapte, inainte de orice altceva, m-am gandit la cei doi baieti, pe care-i cunosc foarte bine. Am si eu doi copii (...) Noi suntem oameni politici, stim ca avem o meserie mult mai periculoasa decat pare si, pana la urma, platim pentru greselile noastre, dar sa te bucuri de raul unor copii mi se pare inuman", a spus Ponta.

Intrebat cine s-a bucurat de raul copiilor, Ponta a spus ca nu e treaba sa sa "inventarieze" pe "coloneii" care se bucura.

"Stiti colonei din astia care obtin grade si functii pe care nu le-au meritat niciodata, doar pentru ca apara cu vajnicie si curaj regimul politic care le-a dat grade. Poate ca intelegeti acuma de ce, in ultimii ani, santajul si amenintarea au reprezentat politici publice. Ori eu nu vreau sa raspund in acelasi fel, nu voi folosi niciodata aceleasi arme, indiferent de cat de mult ma afecteaza la nivel personal", a punctat Ponta.