Prim-ministrul Victor Ponta a declarat joi, la Bistrita, ca informarea privind componenta delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28 iunie a ajuns "unde trebuie", motiv pentru care i s-a remis si agenda discutiilor.

"Am primit agenda Consiliului European la momentul la care am transmis si componenta delegatiei. Am vazut ca presa prietena presedintelui era convinsa ca nu am trimis inscrierea unde trebuie. Am trimis-o la Secretariatul General al Consiliului European, e acolo, avem si confirmarea, e in regula", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a precizat ca principalele teme care se vor dezbate la Consiliul European sunt masurile de crestere economica si de creare de locuri de munca si mecansimul multianual bugetar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, ultimul subiect fiind deja atins la intalnirea de la Bucuresti cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si alti noua prim ministri.

Prim-ministrul spune ca, in ceea ce priveste bugetul multianual al UE, pozitia Romaniei este deja cunoscuta, una dintre obligatiile asumate de tara noastra fiind "de a restructura fundamental institutiile de absorbtie a fondurilor europene".

"Este clar ca autoritatile de management, organismele intermediare, modul in care s-a construit capacitatea administrativa a Romaniei de a absorbi fonduri de coeziune si structurale este total nesatisfacator. Dupa cum vedeti, incercam acum sa ingrasam porcul in ajun, adica sa facem intr-o luna ce nu s-a facut in ani de zile", a mai spus Ponta.

Primul ministru Victor Ponta a participat, joi, la depunerea juramantului de catre noul presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, care este in acelasi timp si liderul organizatiei judetene a PSD.