Presedintele Traian Basescu a telefonat miercuri noapte la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pentru a afla care este starea de sanatate a lui Adrian Nastase, dupa ce acesta a fost internat de urgenta la Floreasca, in urma tentativei de sinucidere, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse oficiale.

Altfel, de starea lui Nastase s-au aratat interesati mai multi colegi ai acestuia din PSD, printre care Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie si Dan Sova, acestia vizitandu-l la spital pe fostul premier.

Adrian Nastase are patru plagi in urma tentativei de sinucidere de miercuri seara, iar operatia la care urmeaza sa fie supus va presupune, in primul rand, indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului, au precizat surse medicale.

"La aceeasi operatie, vor fi facute si interventii de chirurgie plastica si reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, glontul cu care fostul premier a vrut sa se sinucida a intrat in corpul acestuia prin partea stanga, zona muschiului sternocleidomastoidian, a trecut pe langa cartilagiul tiroidian, apoi a ricosat sub clavicula si a iesit prin dreapta, prin muschiul deltoid.

Nastase va fi reevaluat de catre medici, joi dimineata, urmand ca acestia sa stabileasca momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale necesare, a declarat seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar.

"Vom reevalua cazul si vom stabili momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale", a spus Lascar.

Reevaluarea va fi facuta de o echipa medicala pluridisciplinara.

Adrian Nastase a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Floreasca de la locuinta sa din strada Zambaccian, miercuri seara, dupa ce a incercat sa se sinucida.