CV-ul oficial al premierului Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor si pe site-ul propriu, a suferit o modificare. In noul CV nu mai apare Masterul in Drept Penal International de la Universitatea din Catania, Italia, pe care Victor Ponta, potrivit vechiului document, l-ar fi obtinut in perioada martie-iunie 2000.

CV Victor Ponta in luna maiFoto: cdep.ro

CV Victor Ponta - in prezent

In prezent, CV-ul oficial publicat de prim-ministrul Victor Ponta pe site-ul Guvernului, pe cel al Camerei Deputatilor si pe site-ul sau oficial arata, in dreptul rubricii "Educatie si Formare", urmatoarele:

  • "Iulie - August 2004, Cursant al "Summer Programme in History, Politics and Society" Exeter College, Universitatea Oxford, Marea Britanie
  • Iulie 2003, Doctor, Teza "Curtea Penala Internationala", Universitatea Bucuresti
  • Iulie 2002, Stagiu de pregatire in domeniul luptei anti-frauda OLAF (Oficiul European Anti Frauda), Bruxelles, Belgia
  • Decembrie 2001, Cursuri la Scoala de Drept Penal International organizate de ELSA si Universitatea Bucuresti (Asociatia Europeana a Studentilor la Drept), ELSA si Universitatea Bucuresti
  • Martie 2001, Stagiu de pregatire in domeniul infractiunilor financiar - bancare si informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C.
  • Decembrie 2000 - Februarie 2001, Procuratura Nationala Anti-Mafia - Roma, Italia
  • Februarie 1999, Seminarul international cu tema "Companiile Offshore", Banca Nationala a Greciei, Atena
  • Octombrie 1998, Cursul de pregatire in domeniul combaterii infractiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucuresti
  • 1991-1995, Diploma de licenta, Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti"

CV-ul oficial cu datele din prezent poate fi accesat integral pe site-ul Guvernului, pe site-ul Camerei Deputatilor si pe site-ul victorponta.ro.

Descarca de aici CV-ul publicat in prezent pe site-ul lui Victor Ponta

Mentionam ca, pe site-ul Camerei Deputatilor, sub CV-ul lui Victor Ponta apare data "13.06.2012".

CV Victor Ponta - in luna mai

Potrivit unei capturi din data de 17 mai 2012 a CV-ului oficial al prim-ministrului Victor Ponta, asa cum era publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, dar si pe site-ul propriu, la rubrica "Studii si Specializari" apar urmatoarele:

"Studii si specializari

  • iulie - august 2004 - cursant al "Summer Programme in History, Politics and Society", Exter College, Universitatea Oxford.
  • noiembrie 2003 - Master "Management Politic" Institutul Social Democrat
  • iulie 2003 - Doctor in Drept penal al Universitatii Bucuresti (cu teza "Curtea Penala Internationala")
  • iulie 2002 - absolvent al Colegiului National de Aparare
  • martie - iunie 2000 - Master in Drept Penal International la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia
  • 1991 - 1995 - Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
  • 1987 - 1991 - Liceul "Ion Neculce" Bucuresti

Seminarii si cursuri

  • Decembrie 2001 - Cursuri la Scoala de Drept Penal International organizata de ELSA si Universitatea Bucuresti
  • Mai 1999 - Seminarul international cu tema "Combaterea fraudelor informatice si prin utilizarea frauduloasa a cartilor de credit", Praga
  • Aprilie 1999 - Seminarul cu tema "Accesul victimelor la Curtea Penala Internationala" organizat de M.A.E. al Frantei, Paris
  • Februarie 1999 - Conferinta Mondiala Anticoruptie organizata de Presedintia SUA, Washington
  • Decembrie 1999 - Seminarul international cu tema "Companiile Off-shore" organizat de Banca Nationala a Greciei, Atena"

Acelasi CV era publicat in luna mai si pe site-ul victorponta.ro. Descarca de aici CV-ul in varianta din luna mai

In consecinta, au fost scoase din CV-ul premierului Victor Ponta urmatoarele informatii: Masterul "Management Politic" Institutul Social Democrat din noiembrie 2003, absolvent al Colegiului National de Aparare in iulie 2002, Master in Drept Penal International la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia, in martie - iunie 2000.

Au aparut, in schimb, urmatoarele informatii in CV-ul oficial publicat in prezent pe site-ul Guvernului, pe cel al Camerei Deputatilor si pe site-ul personal: Iulie 2002 - Stagiu de pregatire in domeniul luptei anti-frauda OLAF (Oficiul European Anti Frauda), Bruxelles, Belgia, Martie 2001 - Stagiu de pregatire in domeniul infractiunilor financiar - bancare si informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C., Decembrie 2000 - Februarie 2001 - Procuratura Nationala Anti-Mafia - Roma, Italia, Octombrie 1998 - Cursul de pregatire in domeniul combaterii infractiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucuresti.

Victor Ponta: CV-ul meu, ca prim-ministru, trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru

HotNews.ro a cerut lamuriri Biroului de presa al Guvernului in legatura cu modificarile aparute. Citeste mai jos raspunsul primit:

"Referitor la solicitarea dumneavoastra va trimitem mai jos declaratia facuta pe acest subiect de catre Primul-ministru Victor Ponta in cursul zilei de azi, 20 iunie 2012.

«CV-ul meu, ca prim-ministru, trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru. Nu mai e cazul sa ma mandresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am facut.

Dar vreau sa fac o precizare: in continuare sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca procuror. Sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca student si am fost un student cu rezultate bune, un elev cu rezultate bune. Sunt foarte mandru de munca mea pentru teza de doctorat si de faptul ca am fost cel mai tanar reprezentant al Romaniei in cadrul comisiei pregatitoare de la New York, comisie care a pregatit regulile de procedura si definitia infractiunilor in cadrul Curtii Penale Internationale si evident ca in ciuda oricaror batalii politice care au o singura miza, si anume participarea pe 28-29 iunie la Consiliul European. Cred ca am facut foarte multe lucruri bune si sunt foarte mandru de activitatea mea»".