Judecatoarea Carmen Mladen, retinuta de DNA pentru santaj, a fost in 2006 in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce a aparut intr-o fotografie in timp ce cobora din masina unui barbat ce urma sa aiba un proces, CSM stabilind atunci ca magistratul nu a comis o ilegalitate, relateaza Mediafax.

Presa locala relata la acea vreme ca, 14 februarie 2006, judecatoarea Carmen Mladen a fost surprinsa in momentul in care cobora din masina lui Ilie Ion. Controversa a aparut in momentul in care s-a aflat ca judecatoarea ar fi urmat sa dea o decizie intr-un dosar in care respectivul barbat era parte.

Carmen Mladen a fost atunci verificata de catre Consiliul Superior al Magistraturii, care a constatat ca judecatoarea nu a savarsit nicio abatere sau ilegalitate.

Barbatul care a fost implicat la acea data in scandal a negat si neaga si acum vreo implicare alaturi de magistrat si considera ca toate lucrurile care s-au spus la acea vremea au fost false.

"Nu este nimic adevarat, asa cum am afirmat si in 2006, cand au fost acele incidente. Eu cred ca sunt ceva facaturi, si nu pentru mine, pentru doamna judecator. Eu o cunosc pe aceasta doamna judecator de peste 25 de ani. Lucram la Penitenciarul Craiova cand dumneaei avea relatii cu penitenciarul si venea destul de des, ba in comisii de eliberare conditionata, ba in diferite activitati pe care noi le organizam cu Ministerul Justitiei, cu Judecatoria. De unde si pana unde acele facaturi, nu mi-am dat seama nici pana in ziua de azi", a spus barbatul.

Ion Ilie, barbatul pentru care Carmen Mladen a intrat in atentia CSM, crede ca judecatoarea nu este vinovata nici pentru faptele pentru care a fost retinuta joi de procurorii anticoruptie.

Totodata, un avocat s-a declarat socat de vestea retinerii judecatoarei pentru santaj.

"Raportandu-ne la gravitatea faptei, nu pot sa spun decat ca sunt surprins, poate sa mearga o astfel de parere si spre ideea de soc, intrucat si eu imi desfasor activitatea in domeniul juridic si as fi vrut sa nu aflu niciodata, nici macar sub forma de suspiciune, ca un coleg care isi desfasoara activitatea intr-o astfel de breasla este capabil sa savarseasca o fapta pe care nu o mai calific. Este nedemn si cred ca nu poate in niciun fel sa aiba o explicatie, o scuza persoana care procedeaza astfel. (¬) eu cred ca pata neagra este pusa pe propria persoana, pe individualitatea sa, si nicidecum pe instanta, pe Curtea de Apel", a declarat Constantin Belu, avocat si profesor.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, Aurel Ilie, a spus, la randul sau, ca nu cunoaste "niciun amanunt despre aceasta cauza".

"Conform dispozitiilor legii, in momentul in care se va decide o eventuala arestare urmeaza sa se ia in discutie suspendarea din functia de judecator, suspendarea pe care o poate decide doar CSM. Curtea de Apel Craiova nu cunoaste niciun amanunt despre aceasta cauza, nu avem pana la aceasta ora, din cate stiu eu, un comunicat oficial al DNA", a declarat Aurel Ilie.

Judecatoarea Carmen Mladen de la Sectia civila a Curtii de Apel Craiova a fost retinuta de procurorii DNA, alaturi Ionel Stoian, iar joi Curtea de Apel Bucuresti va decide daca cei doi vor fi arestati, sub acuzatia de santaj.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, judecatoarea Carmen Mladen a primit 5.000 de euro de la o persoana pe care o santaja din 28 mai, impreuna cu Ionel Stoian, careia i-a spus ca va face publice fapte compromitatoare daca nu primeste banii.

In perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen si Ionel Stoian "au constrans, in mod repetat, o persoana denuntatoare, parte vatamata in cauza, sa le remita sume de bani, sub amenintarea ca vor da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru respectiva persoana", au precizat procurorii.

Cei doi au obtinut astfel 5.000 de euro de la persoana vatamata, banii fiind primiti miercuri de judecatoarea Carmen Mladen.

In aceeasi zi, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Mladen este acuzata ca ar fi intretinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunostinta ca sunt casatoriti. Ulterior, judecatoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natura sa afecteze casniciile lor.

Carmen Mladen a candidat in ianuarie si, ulterior, in august 2011 pentru un post de judecator la Sectia comerciala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. ICCJ a formulat in atunci aviz negativ in cazul judecatoarei Mladen.