Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, a fost eliberat, joi dimineata, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a ispasit restul din pedeapsa de 6 ani de inchisoare primita in dosarul in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Vasile Balint, pentru proxenetism, camatarie si trafic de persoane, anunta Mediafax. Nutu Camataru le-a spus jurnalistilor care il asteptau la iesirea din Penitenciarul Jilava ca sunt locuri libere la arest, "all inclusive", "mai are cateva cazari". "Din cauza voastra am ajuns eu aici si fratele meu sta in lanturi in Germania tot din cauza voastra", le-a spus Nutu Camataru jurnalistilor.

El a adaugat ca va merge la un post de televiziune pentru a face declaratii, spunand: "Acum nu mai am nimic de pierdut".

Nutu Camataru s-a predat, pe 14 mai, la arestul Politiei Capitalei, dupa ce in 11 mai fusese condamnat la sase ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane. El mai avea de executat un rest de pedeapsa de aproximativ 40 de zile.

Dupa ce a fost incarcerat, Nutu Camataru a depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie la executare, cerand sa fie pus in libertate intrucat a executat deja mai bine de sase ani de inchisoare. Cererea acestuia a fost respinsa de instanta.

Sile Camataru, condamnat in acelasi dosar la 13 ani de inchisoare cu executare, pe numele caruia a fost emis mandat de urmarire internationala, a fost prins in noaptea de 11 spre 12 mai, in Germania, de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt. Acesta urmeaza sa fie extradat in Romania, potrivit oficialilor Politiei Romane.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, in 11 mai, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatate de detentie.

Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost judecati Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.