Doi absolventi de liceu au fost eliminati din examenul oral de Limba romana, in a treia zi a Bacalaureatului 2012, anunta Ministerul Educatiei. Unul dintre elevi, dintr-un centru de examinare din judetul Neamt, a incercat sa foloseasca telefonul mobil, in timp ce un alt elev (judetul Calarasi) a recurs la mijloace auxiliare interzise de metodologia examenului de bacalaureat.

  • In total, in cele trei zile ale probei orale de Limba romana au fost eliminati 16 elevi care au incercat sa copieze

Miercuri, 13 iunie, s-a incheiat proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A) din cadrul primei sesiuni a examenului national de bacalaureat 2012. Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene pana la ora 16.00, numarul elevilor prezenti a fost de 17.548. Dintre acestia, 2 candidati au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda penalizate ca atare de regulamentele in vigoare, anunta Ministerul Educatiei.

Tot miercuri a inceput si evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) - 13-15 iunie. Pentru sustinerea acestei probe au fost prezenti 4.492 candidati, toti finalizand examinarea fara incidente (0 eliminati).

Citeste si: