Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a declarat referitor la testele finale pe care copiii le sustin la sfarsitul fiecarei clase ca "nu scrie nicaieri ca trebuie date sau nu aceste teste". "Este atributul scolilor, directorii de unitati scolare stiu mai bine decat unii de la centru cum trebuie sa se desfasoare finalizarea", a precizat ministrul. Acesta a declarat si ca profesorii universitari de 65 de ani pot ramane titulari pe post pentru inca un an dupa varsta de pensionare, "daca nu exista personal titluar la nivelul universitatilor, cu acordul senatului universitar".

"Nu scrie nicaieri ca trebuie date sau nu aceste teste finale. Este atributul scolilor, directorii de unitati scolare stiu mai bine decat unii de la centru cum trebuie sa se desfasoare finalizarea. O sa le centralizam (testele finale - n.red.) daca o sa fie aduse la cunostinta ministerului", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

In ce priveste cadrele universitare care au implinit varsta de pensionare, ministrul a declarat ca a modificat Legea Educatiei astfel incat universitatile care nu au personal titular sa poata mentine titluari profesori de 65 de ani, pentru un an, cu acordul senatului universitar. "Este o singura modificare pe care din pacate unii nu o inteleg. Faptul ca la nivelul universitatilor, daca nu exista personal titular, repet daca nu exista personal titluar, cu acordul senatului se pot mentine un an de zile persoanele care sunt titulare in sistemul universitar (care au implinit varsta de pensionare - n.red.). Nu este nimic anormal", sustine Liviu Pop.

Ministrul a anuntat ca pana in prezent s-au inscris la Bacalaureat 338.000 de elevi. "Mai asteptam cateva raportari din judete", a precizat Pop, adaugand ca vor fi camere in toate centrele de examen.

Intrebat daca i s-a propus sa fie ministru al Educatiei si dupa ce se termina interimatul pe care il asigura, Liviu Pop a raspuns: "Nu mi s-a propus asa ceva".