Primarul orasului ilfovean Magurele, Dumitru Rusu, a fost prins in flagrant delict, joi, in timp ce primea jumatate din suma de 3.000 de lei pe care o solicitase de la o persoana pentru a-i permite sa puna pe un teren al primariei molozul de la o cladire demolata, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Conform surselor citate, la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov a fost formulat un denunt in legatura cu faptul ca primarul Dumitru Rusu a cerut unei persoane 3.000 de lei pentru a o lasa sa puna molozul de la o cladire demolata pe un teren al primariei.

Potrivit intelegerii dintre cei doi, primarul trebuia sa primeasca 3.000 de lei in doua transe. In urma flagrantului organizat joi, primarul a fost prins in timp ce primea 1.500 de lei, prima transa din banii ceruti.

Sursele citate au precizat ca primarul Dumitru Rusu este dus pentru audieri la sediul Parchetului Tribunalului Ilfov.

UPDATE Dumitru Ruse este candidat PSD

Dumitru Ruse este candidatul PSD la primaria orasului Magurele si nu exista niciun motiv pentru care apartenenta politica a acestuia sa fie trecuta sub tacere, precizeaza PDL, intr-un comunicat citat de Agerpres.

"Nu exista niciun motiv pentru care apartenenta politica a lui Dumitru Ruse ar trebui trecuta sub tacere. Credem ca organizatiile media care continua sa ignore sau sa ascunda apartenenta politica a lui Dumitru Ruse, surprins in flagrant luand mita, trebuie sa faca precizarea: Dumitru Ruse este candidatul PSD la Primaria orasului Magurele", precizeaza PDL.