Premierul Victor Ponta considera ca autostrada Transilvania trebuie continuata si finalizata, astfel incat Transilvania si Romania sa fie legate de Europa. El a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii PDL care au oprit proiectul initial, Traian Basescu si fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre, "vor plati politic" pentru atitudinea lor, transmite Agerpres.

"Consider ca lucrurile bune incepute in anii trecuti si oprite din diverse motive trebuie continuate. Eu vad ca o autostrada care sa lege Transilvania si Romania de Europa este absolut necesara. Autostrada Transilvania trebuie finalizata, poate nu cu Bechtel, nu pot sa ma pronunt eu cine trebuie sa lucreze, dar este esential pentru Romania sa aiba aceasta autostrada finalizata. Nu am inteles niciodata de ce in Romania, cand se construieste o autostrada, se incepe o bucata la mijloc, una in dreapta. In alte tari se incepe dintr-un loc si se termina in capatul celalalt", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a fost prezent la Cluj pentru a-i sustine pe candidatii USL la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca - Marius Nicoara - si la presedintia CJ Cluj - Horea Uioreanu.