Programul "Saptamana Scoala Altfel" este un proiect "indraznet, care trebuie adaptat, imbunatatit, regandit, dar nu trebuie renuntat la el", a declarat Liviu Pop, ministrul Educatiei, in cadrul festivitatii de premiere a scolilor care au participat la competitiile "Scoala Europeana" si "O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!".

Referitor la programul "Scoala Altfel", ministrul a precizat ca "poate o regandire a acestuia si o reasezare pe calendarul anului scolar ar fi o prioritate".

Cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei, Liviu Pop:

  • Competitia Nationala 'Scoala Europeana' este un eveniment de traditie, un proiect amplu in care toti cei implicati au devenit ambasadori ai tarii, au reusit sa imprumute din scoli europene practici pe care sa le aplice in scoala din Romania.
  • Sper ca acest proiect sa creasca in calitate si in numar de participanti
  • In ce priveste programul 'Scoala altfel', acesta este un program pe care MECTS l-a lansat anul trecut. Un proiect indraznet, care trebuie adaptat, imbunatatit.
  • Nu trebuie renuntat la niciunul dintre cele doua programe pentru ca activitatile au fost interesante.
  • Poate o regandire a acestuia si o reasezare pe calendarul anului scolar ar fi o prioritate.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop a premiat joi, 7 iunie, 61 de unitati de invatamant preuniversitar castigatoare ale celei de-a IX-a editii a Competitiei Nationale "Scoala Europeana". In cadrul acestui eveniment au fost premiate si zece activitati castigatoare in cadrul competitiei "O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!".

In concursul "Scoala Europeana" s-au inscris 110 scoli din invatamantul preuniversitar din 37 de judete si din municipiul Bucuresti. Pe primele trei locuri s-au clasat Scoala cu clasele I-VIII "Coresi" din Targoviste, judetul Dambovita (179 puncte), Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, judetul Prahova (175 puncte) si Grupul Scolar Industrial Petrol Moreni, judetul Dambovita (172 puncte).

Competitia Nationala "Scoala Europeana" se adreseaza unitatilor scolare care participa la proiectele de parteneriat scolar din cadrul Programului de invatare pe tot parcursul vietii al Comisiei Europene si consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectate in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale a scolii, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Certificatul "Scoala Europeana" este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.