Printul Charles a innoptat la conacul contelui Kalnoky din Miclosoara, Covasna
Familia Kalnoky, care s-a intors in Romania dupa caderea regimului comunist, are radacini stravechi. Localnicii povestesc ca prin secolul al XIII-lea, un secui cu numele Kalnoky ar fi salvat viata regelui Ungariei in timpul unei vanatori, tintind cu sageata ursul care se napustise asupra suveranului. Monarhul i-ar fi oferit, drept recunostinta, mosia de la Miclosoara si l-a innobilat. Blazonul familiei reprezinta, de altfel, un urs strapuns de o sageata.
Potrivit unor surse oficiale, printul Charles va poposi in Romania timp de trei zile si este posibil sa viziteze mai multe sate din judetele Covasna, Brasov si Mures, preferandu-le pe care si-au pastrat specificul medieval. Printre acestea se va numara si Valea Zalanului, un catun din judetul Covasna cu doar 150 de locuitori, unde printul a cumparat in urma cu cativa ani trei cladiri vechi de peste o suta de ani, aflate la capatul satului, pe care le-a renovat si le-a transformat in resedinta de vacanta. Departe de fastul palatului, atunci cand vine in judetul Covasna printul isi petrece timpul bucurandu-se de lucruri simple - a fost vazut de localnici plimbandu-se pe jos prin padure si cu caruta pe drumurile pline de hartoape, cosind iarba, mancand bucate traditionale sau pur si simplu odihnindu-se la soare sub un nuc batran. In anii precedenti, acesta a invitat la masa autoritatile locale, dar de data aceasta e putin probabil sa se intample acest lucru, aflandu-ne in pragul alegerilor locale.
Printul de Wales a sosit miercuri dupa-amiaza cu un avion charter pe aeroportul din Targu Mures, la numai o zi dupa incheierea ceremoniilor ce au marcat sarbatorirea jubileului de diamant al reginei Marii Britanii. Anul trecut a venit la scurt timp dupa nunta fiului sau cel mare, William.
Preocupat de conservarea monumentelor istorice, indeosebi a celor din Transilvania, Alteta sa s-a implicat in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, intemeiate in Transilvania in secolul al XII-lea, dintre care o parte figureaza in patrimoniul UNESCO. Si chiar a cumparat mai multe case vechi in cateva localitati, printre care Viscri din judetul Brasov si Saschiz din judetul Mures. Printul este un sustinator fervent al agriculturii ecologice romanesti prin Fundatia Transylvania Authentica, care isi propune sa promoveze un brand transilvanean si sa incurajeze micii producatori locali sa perpetueze agricultura traditionala.
Anul acesta, si fiul cel mic al printului Charles, Henry, a fost la Valea Zalanului, unde a petrecut sarbatorile de Pasti impreuna cu mai multi prieteni. Acesta a facut enduro pe dealurile din jurul localitatii si a mancat bucate traditionale.
Citeste mai multe despre miclosoara printul charles
Insa prin atitudinea pro-maghiara din Transilvania printul Charles trimite un mesaj clar Romanilor.
Sa nu uitam ca 'divide et impera' a fost folosit cu succes decatre Imperiul Britanic. Tot ei au pus påturi calduroase infestate de smallpox la izvoarele unde veneu amerindienii. Tot ei au facut primul lagar in timpul Razboiului Burilor. Tot ei ne-au lasat sub dominatie sovietica. Plus altele...
Intr-adevar ar fi bine sa traim intr-un Regat, insa secesiunea Romaniei este un pret inacceptabil.
Este interesant ce abordare are Casa Regala a Romaniei in aceasta problema.
Adam Racz de Galgo
Peter Racz de Galgo
Christina Racz de Galgo
Katalin Kuun de Osdola
Agnes Kendeffy de Malomviz,born in 1727
Baron Gregor Inczédy de Nagy-Varad,died in 1816
Baroness Agnes Inczedy de Nagy Varad,lived from 1788-1856
Countess Claudine Rhedey de Kis-Rhede,lived from 1812-1841
Duke Franz von Teck,lived from 1837-1900
Princess Victoria Mary of Teck,lived from 1867-1953
King George VI of Great Britain,lived from 1895-1952
Elizabeth II,Queen of Great Britain,born in 1926
Charles,Prince of Wales,born in 1948
Regele este garantul unitatii nationale.
Ungurii sint tot din familia traca din care facem parte si noi dar fortati sa isi schimbe limba de catre ocupantii mongoloizi.
Mai usor invata Printul sa vorbeasca Romaneste decat Ungureste, fiti pe pace. Ca doar engleza este un fel de manea a limbii Romane vechi.
Daca ar fi gasit in Ungaria ceva comparabil cu minunatiile fostei Dacii nu il vedeam pe-aici, dar'mite sa mai si cumpere casa, -e ori sa vina sa se relaxeze in natura.