Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor, care ar fi trebuit sa intre in functiune la 1 iunie, va fi introdus, experimental, la 1 iulie. Daca nu vor fi probleme, noul tip de reteta va fi obligatoriu din august, a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, potrivit Mediafax.

"Reteta electronica nu a putut fi introdusa la 1 iunie, pentru ca au fost disfunctionalitati in sistem", a precizat Vasile Cepoi.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au afirmat anterior ca prescrierea retetei electronice va putea fi implementata incepand din 1 iulie, iar pana la sfarsitul anului 2012 noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual, a informat, marti, Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, s-a intalnit, marti cu reprezentantii CNAS la sedinta Colegiului MS. Cu aceasta ocazie, Cepoi a cerut conducerii CNAS sa ii prezinte, in regim de urgenta, o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin reteta electronica, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

fostul director al CNAS, Dorin Ionescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax ca softul pentru reteta electronica este functional, fiind facute demonstratii in acest sens, insa reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem. Potrivit lui Ionescu, medicii de familie ar fi putut accesa softul din 1 iunie, daca reprezentantii CNAS le-ar fi permis accesul la acesta.

Si presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu, spunea ca in 1 iunie nu erau facute modificarile la soft necesare pentru ca medicii sa poata utiliza aplicatia de eliberare a retetei electronice.