Printul Charles a ajuns, miercuri dupa-amiaza, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, cu o aeronava charter, urmand sa faca o vizita privata in Transilvania, au declarat surse locale pentru Mediafax, precizand ca mostenitorul Coroanei Britanice ar urma sa faca o vizita privata in Transilvania. Potrivit unor surse convergente, in cursul noptii de miercuri spre joi, Printul Charles ar urma sa se afle in judetul Covasna, fie la Miclosoara, domeniu al contelui Kalnoky, fie la proprietatea sa de la Valea Zalanului.

UPDATE Printul Charles a ajuns in cursul serii de miercuri in localitatea covasneana Miclosoara. Acesta va fi gazduit peste noapte la resedinta contelui Kalnoki Tibor, iar in cursul zilei de joi va merge la Valea Zalanului, unde detine o proprietate, informeaza Agerpres.

Conform surselor citate de Mediafax, o aeronava charter a aterizat in jurul orei 17:30, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, la bordul acesteia aflandu-se printul Charles. Conducerea aeroportului din Targu Mures a refuzat sa infirme sau sa confirme informatia privind sosirea Printului Charles in Romania.

In cursul zilei de joi, mostenitorul Coroanei Britanice ar urma sa mearga la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o in urma cu cativa ani. Potrivit unor surse neoficiale, Printul Charles ar intentiona sa viziteze mai multe sate din judetele Covasna si Brasov si sa faca mai multe plimbari pe jos.

Mostenitorul Coroanei Britanice se afla in Romania intr-o vizita privata si intentioneaza ca in perioada pe care o va petrece in tara sa faca multe plimbari in aer liber, in padure si in sate brasovene si covasnene, au precizat sursele locale pentru Mediafax.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.