Vremea va fi racoroasa si in general instabila. In cursul zilei de miercuri, in nordul, centrul si estul teritoriului, precum si la munte, innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30...40 l/mp, informeaza Mediafax.

In celelalte regiuni innorarile vor fi temporare si numai izolat vor fi ploi de scurta durata. Noaptea, cerul va deveni variabil in majoritatea regiunilor, iar averse si de descarcari electrice vor mai fi in partea estica a tarii. Vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, in Oltenia si jumatatea nordica a Moldovei.

Temperaturile maxime vor fi de la 14...16 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 23...24 de grade in Oltenia si vestul Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre 6 si 16 grade.

La Bucuresti, vremea va fi racoroasa si in general instabila . Ziua, cerul va avea innorari si temporar vor fi averse posibil insotite de descarcari electrice. Noaptea cerul se va degaja treptat. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima de 12...14 grade.

Joi, in tara, vremea se va incalzi si va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe in nordul, nord - estul tarii si in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, iar cele minime de la 5...6 grade in depresiuni, pana la 16...18 grade pe litoral si in Dealurile de Vest.