Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca nu exista motive pentru a fi introdusa taxa de autostrada, relateaza Agerpres. "Nu avem motive sa punem o taxa pe niste autostrazi pe care le facem din bani europeni, cu o contributie mica de la bugetul de stat. Chiar nu avem motive. Motive am putea avea eventual la Autostrada Bechthel, dar nici acolo nu o sa aplicam, pentru ca ar fi o discriminare ca pe portiunea de autostrada facuta pe bani europeni sa nu punem taxa, iar pe aceasta portiune sa punem taxa", a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi.

In alta ordine de idei, oficialul a subliniat ca nu exista niciun interes pentru a fi oprita vreo lucrare. "Nu intentionam sa oprim nicio lucrare. Vrem sa ne tinem de contracte, vrem sa fim parteneri loiali cu companiile care lucreaza in toata tara, dar avem pretentia sa-si respecte si ele termenii de executie si termenii de dare in folosinta. (...) Dorim sa continuam ce este inceput pentru ca vine vara si este front de lucru asigurat pentru toate lucrarile", a spus el.

"Culoarul paneuropean nici nu ne gandim sa-l intrerupem in vreun fel, pentru ca si asemenea zvonuri am auzit, ca vom intrerupe sau vom modifica. Tot ce a fost negociat cu Comisia este extrem de greu de modificat sau aproape imposibil. Ar insemna sa ne oprim, sa mai avem inca vreo sase luni de negocieri cu Comisia Europeana. Nu avem acest interes, avem interesul sa marim gradul de absorbtie, prin urmare sa continuam lucrarile", a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi.

Demnitarul a mai spus ca autostrada Bucuresti-Ploiesti are termen de finalizare data de 30 iunie. In ceea ce priveste autostrada Ploiesti-Brasov, ministrul a declarat ca "acolo e o poveste mai lunga". "Nu avem inca finantare, incercam un parteneriat public-privat", a mentionat acesta.