Armata nu este "suficient de atractiva" pe piata fortei de munca in Romania, iar dotarile Armatei romane sunt "in mod cert imbatranite", a afirmat, luni, la Breaza, in judetul Prahova, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, citat de corespondentul Mediafax.

Prezent, luni, la Breaza, in judetul Prahova, unde a participat la aniversarea a o suta de ani de la infiintarea Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir", ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a afirmat ca in acest moment domeniul militar nu este "suficient de atractiv" pe piata fortei de munca din Romania si ca nu toti tinerii care absolva licee militare raman in sistem.

"Armata nu este suficient de atractiva pe piata fortei de munca. Acum depinde si de optiunile fiecarui tanar sau de orientarile familiei. Daca familia doreste sa-si trimita copiii aici (la Liceul militar, pe care ministrul l-a absovit - n.r.) in asa fel incat sa aiba certitudinea ca vor fi formati ca tineri integri si stabili pe parcursul vietii si orientati catre valori, atunci ar fi bine sa o faca. Asta nu inseamna ca, odata absolvind liceul militar, destinul lor se leaga absolut de armata. Au posibilitatea sa opteze si pentru altceva", a spus Dobritoiu.

Ministrul Apararii Nationale a apreciat ca dotarile de care dispune Armata romana sunt "in mod cert, imbatranite" si ca ministerul are in vedere "imbunatatirea dotarilor".

"Inclusiv in aceasta perioada de austeritate economica intentia noastra este sa facem o analiza a patrimoniului Armatei la masa Guvernului, incercand ca sa gasim solutii pentru infrastructura in exces in asa fel incat sa produca resurse, resurse care pot fi folosite pentru imbunatatirea dotarilor", a mai spus Dobritoiu.

Acesta a adaugat ca pentru anul in curs bugetul alocat invatamantului militar este unul "puternic dezechilibrat", dar ca ministerul de resort intentioneaza sa lanseze programe care sa imbunatateasca conditiile de munca din unitatile militare si calitatea echipamentelor.