BACALAUREATUL OLIMPICILOR: Promovabilitatea dupa rezolvarea contestatiilor - 35%

de R.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 iunie 2012, 15:19 Actualitate | Esenţial


Promovabilitatea la bacalaureatul dedicat elevilor din loturile pentru olimpiade si concursuri internationale sportive sau pe discipline a crescut cu mai putin de un procent dupa rezolvarea contestatiilor, de la 34,2 la 35%, fiind promovati doar sapte dintre cei 319 care au contestat notele, relateaza Mediafax.

Potrivit rezultatelor finale publicate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau, 35% dintre cei 877 de elevi care au participat in acest an la sesiunea speciala a bacalaureatului au fost declarati "admisi" dupa sustinerea examenului in perioada 21-31 mai 2012.

Initial, promovabilitatea a fost de 34,2 la suta, insa acesta a crescut cu aproape un procent in urma rezolvarii contestatiilor. Practic, dintre cei 319 candidati respinsi care au depus contestatii, doar sapte au obtinut punctele necesare absolvirii bacalaureatului, in urma recorectarii tezelor. Cea mai mare crestere a unei medii a fost de la 5,73 la 6,41, dupa ce candidatul a primit un punct in plus la teza de limba si literatura romana si 1,05 puncte la cea de geografie.

Si in randul celor declarati admisi au existat 19 candidati care au depus contestatii, 12 dintre acestia obtinand si o crestere a mediei in urma recorectarii tezelor. Cea mai mare crestere a fost de 45 de sutimi, de la 7,88 initial la 8,33, dupa recorectarea a doua teze. Cea mai spectaculoasa crestere a fost insa la o teza la limba si literatura romana, cu 1,25 puncte, de la 6,15 la 7,40, ceea ce a facut ca si media finala sa creasca de la 6,96 la 7,35.

Sesiunea speciala a bacalaureatului s-a desfasurat in perioada 21-31 mai, cu afisarea rezultatelor pe 31 mai, ora 18.00, si depunerea contestatiilor in aceeasi zi, in intervalul ora 18.00-22.00. Rezolvarea contestatiilor s-a facut in cursul zilei de vineri, cand, spre miezul noptii, au fost afisate si rezultatele finale.

Din totalul celor 880 de candidati inscrisi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declarati admisi, inainte de rezolvarea contestatiilor. Un numar de 106 candidati au reusit sa promoveze probele de examen, insa nu au obtinut media 6.00, necesara pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminati 25 de candidati, care au fost prinsi avand asupra lor fituici sau telefoane mobile.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul ISJ Bacau, cea mai mare medie obtinuta de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63.

Sesiunea speciala a bacalaureatului s-a desfasurat la Colegiul National Pedagogic "Stefan cel Mare" si Colegiul Tehnic de Comunicatii "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacau, iar la examen s-au inscris 921 de liceeni aflati in proceduri de selectie sau pregatire pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la competitii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au avut loc dupa urmatorul calendar: 28 mai - Limba si literatura romana, 29 mai - proba obligatorie a profilului, 30 mai - proba la alegere a profilului si specializarii, 31 mai - Limba si literatura materna.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numarul mare de candidati din aceasta sesiune si a cerut "o investigatie", in conditiile in care, a precizat el, la Centrele Nationale Olimpice pentru Pregatirea juniorilor activeaza doar 108 sportivi cu varsta de bacalaureat.

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precizeaza ca la sesiunea speciala de bacalaureat se pot prezenta nu doar participantii la olimpiade sportive si pe discipline, ci si participantii la concursurile internationale sau elevii care se afla in loturi de pregatire pentru competitiile internationale in perioada rezervata sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie - 6 iulie). Ca atare, printre cei care si-au manifestat intentia de a participa la sesiunea speciala s-au aflat mai mult de 108 competitori, cat sustine presedintele COSR ca s-ar afla in lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au inscris 880 si s-au prezentat 877, toti absolventi ai promotiei 2012. Subliniem ca 47 dintre acestia sunt competitori la concursuri pe discipline de invatamant, restul fiind la cele sportive", s-a aratat intr-un comunicat de vineri al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















4880 vizualizari

 • +16 (22 voturi)    
  2012 (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 15:27)

  klz [anonim]

  Daca se instaleaza camere de luat vederi in toate liceele, fara exceptii, si daca toleranta pt. fraude este zero, promovabilitatea ar trebui sa fie sub 25%.

  Este timpul sa recunoastem "valoarea" elevilor romani si sa uitam mitul olimpicilor care ii uimesc pe straini cu rezultatele la nivel international.

  Comparativ cu alte tari, la nivel de elev mediu, suntem la pamant iar la nivel de olimpici, mediocri.
  • +17 (21 voturi)    
   Dublarea cantitatii de cunostinte (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:07)

   Cetatean [anonim] i-a raspuns lui klz

   Avem nevoie de o noua curricula si de profesori capabili sa o respecte si sa o implementeze.
   Am vazut cadva un serial stiintific al lui Carl Sagan in care acesta descria sentimentele care l-au cuprins atunci cand, fiind in fata rafturilor interminabile cu carti ale bibliotecii publice din New York, si-a dat seama ca in toata viata lui, citind fara intrerupere, ar putea citi o parte nesemnificativa a acestor carti.
   Informatiile pe care le memoram in timpul procesului de educatie scolara trebuie sa fie cele esentiale. De asemenea trebuie sa apara diferentieri de programa scolara mult mai accentuate si mai devreme, in functie de traseul ales de elev. Trebuie stabilit foarte clar care sunt cunostintele generale strict necesare unui tanar avand in vedere si o educatie continua, pe tot parcursul vietii. Trebuie tinut cont si de faptul ca, cu cat memorezi mai mult cu atat ai mai putin timp ca sa iti dezvolti capacitatea de analiza si sinteza precum si imaginatia. Daca se insista pe mai departe ca toti elevii sa aiba aptitudini de critici literari, atunci cei care doresc sa devina matematicieni pierd un timp foarte pretios cu memorarea si analiza unor informatii care le vor fi inutile in cariera si in viata. Stapanirea limbii romane se poate face si citind lecturi de istoria si filozofia stiintei, etc. (pentru cei de la "real") si nu citind poezie ermetica. Reciproca este valabila. Criticii literari nu au nevoie de calcul diferential.
   Cantitatea de cunostintele umane se dubleaza intr-un ritm tot mai accelerat. Cresterea calitatii vietii depinde de dezvoltarile din domeniul stiintei si tehnologiei. In aceste domenii, cresterea cantitatii de cunostinte noi este cea mai accelerata. Tarile care vor constientiza aceste adevaruri (decidentii) vor asigura prosperitate pentru cetatenii lor.
   • +3 (3 voturi)    
    Aveti dreptate (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:46)

    moucha [anonim] i-a raspuns lui Cetatean

    Insa pana la un punct (difuz, adica greu de stabilit precis): desi global cantitatea de informatii se dubleaza, dublarea nu are loc peste tot, ci doar in zona cunoscuta ca "cutting edge" sau "state of the art". Indiferent daca maine se va descoperi ca exista o dimensiune curba cu timp reversibil, descoperirea aceasta ii va afecta pe cei care studiaza pt un PhD sau postdoc, nici intr-un caz pe cei de gradinita, scoala generala sau liceu.

    In fond, se stie de multa vreme ca totul e curb, cu toate acestea vasta majoritate a geometriei studiate (in liceu) este plana sau 3D insa in spatiu drept (nedeformat). Majoritatea fizicii din liceu aplica concepte vechi de 2-500 de ani si chiar mai vechi. Pt un elev de liceu curbura spatiotemporala nu are efect in mecanica newtoniana sau galileana pe care o studiaza.

    Da: scoala romaneasca e foarte imbacsita si bazata pe reproducere (papagal) mult mai mult decat pe imaginatie si creativitate. De asta cand elevii aud ca au o tema "compunere" ii ia groaza cand, de fapt, ar trebui sa fie cea mai usoara dintre teme (pentru ca prezinti in ea ce gandesti tu, nu ce a gandit autorul).

    Cat despre limitele tehnologiei si stiintei, ele nu se studiaza nici la liceu si de cele mai multe ori nici la facultate. Ele se studiaza in cercetare.
    • 0 (0 voturi)    
     Dublarea cantitatii de cunostinte - precizari (Duminică, 3 iunie 2012, 12:48)

     Cetatean [anonim] i-a raspuns lui moucha

     Timpul pierdut cu memorarea de informatii care nu au nici o legatura cu viitorul traseu profesional al elevului poate fi folosit mult mai bine aprofundand (de timpuriu) materiile care conteaza. Orice profesor, intrebat daca are timp sa aprofundeze fiecare subiect in parte, va raspunde "nu". Intotdeauna se afla in criza de timp cu predarea materiei (daca il intereseaza performantele elevilor lui).
     Dublarea cantitatii de cunostinte nu se face doar pe verticala ci si pe orizontala. Apar domenii noi care nu au existat inainte si care pot avea legatura cu domeniul in care elevul doreste sa profeseze. Un exemplu in acest sens este dezvoltarea informaticii. Aprofundand informatica de timpuriu, un viitor inginer va beneficia de un instrument puternic care il va ajuta in munca lui. Se pot da multe alte exemple. Ideea este sa nu se iroseasca timpul (si sa se distruga motivatia) elevilor cu memorarea de informatii care le vor fi inutile in viata.
   • +2 (4 voturi)    
    Triplarea, de ce nu? (Duminică, 3 iunie 2012, 0:06)

    Marian Grunca [anonim] i-a raspuns lui Cetatean

    Gandesti prost. Materia este suficient de buna incat sa pregateasca un viitor student in orice domeniu. Daca nu te intereseaza critica literara, poti lua media 5 in fiecare an si la fel si in examenul de BAC. nu te obliga nimeni sa ai note de 10 la toate materiile, incercand sa retii ca papagalul, ca doar atat poti. Sa stii ca poti lua note mari si fara sa retii ca un papagal. Iar fizica newtoniana te ajuta sa intelegi foarte multe fenomene din jurul tau. Dupa care treci la fizica cuantica. Calcul diferential? Pai trebuie sa iei doar nota 5, ca dup-aia dai examen de admitere la facultatea de litere. Ah, te-ai inscris la profil real? Pai atunci inseamna ca te intereseaza mate-fizica. Romana ne intereseaza pe toti, ca traim in Romania.
    • -1 (1 vot)    
     Interese mascate (pierzi bani din meditatii)? (Duminică, 3 iunie 2012, 10:34)

     Cetatean [anonim] i-a raspuns lui Marian Grunca

     Ai dreptate! De ce sa nu stresam elevii sa memoreze informatii care nu le vor mai folosi niciodata si de ce sa nu ii descurajam cu o gramada de medii de 5 la materiile care nu ii atrag? In felul aceste ii facem sa "iubeasasca" scoala", sa mearga cu "drag" la ore". Inteleapta judecata, nu am ce spune!

     P.S. Motivatia este cel mai important factor pentru a obtine perfotmanta. O curricula cu materii incarcate, neinteresante sau inutile este reteta perfecta pentru a distruge motivatia elevilor.
    • 0 (0 voturi)    
     Interese mascate (pierzi bani din meditatii)? (Duminică, 3 iunie 2012, 13:13)

     Cetatean [anonim] i-a raspuns lui Marian Grunca

     Ai dreptate! De ce sa nu stresam elevii sa memoreze informatii care nu le vor mai folosi niciodata si de ce sa nu ii descurajam cu o gramada de medii de 5 la materiile care nu ii atrag? In felul aceste ii facem sa "iubeasca" scoala, sa mearga cu "drag" la ore". Inteleapta judecata, nu am ce spune!

     P.S. Motivatia este cel mai important factor pentru a obtine perfotmanta. O curricula cu materii incarcate, neinteresante sau inutile este reteta perfecta pentru a distruge motivatia elevilor.
  • -1 (11 voturi)    
   fals (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:18)

   jalba [anonim] i-a raspuns lui klz

   nu stiu de unde te informezi tu , dar la nivelul olimpicilor pe discipline scolare( matematica , fizica , etc) nu suntem nici pe departe mediocrii, ci foarte buni
   • +5 (9 voturi)    
    Caz clasic de "informat" (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 22:19)

    kolo [anonim] i-a raspuns lui jalba

    Inca un caz clasic de victima a stirilor "un elev roman a luat medalia de aur la olimpiada de franceza". Adica a fost cel mai bun?

    Medaliile la astfel de olimpiade se acorda in functie de punctajul obtinut fara sa tina cont de rezultatele celorlalti participanti. Nu e ca la un concurs atletic la Olimpiada unde aurul e pentru cel mai bun din concurs.

    Practic, toti participantii la o olimpiada internationala de matematica pot lua "aur" daca depasesc baremul pentru performanta respectiva.

    Asta insamna ca cei mai buni dintre elevii romani nu sunt mai prosti decat cei mai buni din alte tari. NU INSEAMNA deloc ca elevii romani sunt la fel de buni (instruiti) - in medie - ca elevii din alte tari.

    Faptul ca in Romania exista oameni care au averi de sute de milioane de euro, ca si in SUA sau Germania, nu inseamna ca in Romania se traieste (la nivelul omului de rand) ca in SUA sau Germania. Hai, nu e greu de priceput!
    • 0 (0 voturi)    
     Si "aurul" lui nu e bun daca nu e sportiv? (Luni, 4 iunie 2012, 16:40)

     Mihail [anonim] i-a raspuns lui kolo

     Foarte bine ca pot lua toti "aur", nu ca in sport. Asta nu inseamna ca olimpiada de franceza e floare la ureche.
     Sunt 47 din 200000, sunt cei mai buni din promotia lor, Sper sa ia toti medalii de aur.
   • 0 (0 voturi)    
    draga olimpicule (Duminică, 3 iunie 2012, 2:07)

    fassss [anonim] i-a raspuns lui jalba

    simplul fapt ca nu stii (cu doi i) cum se scrie mediocri (cu un singur i) in aceasta propozitie enuntata de tine spune cat de 'buni' sunteti. si mai ai si ciocul mare, ceea ce e tipic mediocrului...
   • 0 (2 voturi)    
    POFTIM? (Duminică, 3 iunie 2012, 11:10)

    ion [anonim] i-a raspuns lui jalba

    Tu esti snatos? gandeti ce spui? uite in ce hal se preda fizica la universitati. Vin profii si scriu rezultate luate de pe internet, dupa care ti se cere sa le stii pe din afara, inclusiv la cuantica. Cuantica din Romania nici nu poate fi numita cuantica.
  • +7 (9 voturi)    
   Sa analizam rezultatele (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:35)

   moucha [anonim] i-a raspuns lui klz

   1. "au fost eliminati 25 de candidati, care au fost prinsi avand asupra lor fituici sau telefoane mobile" - banuiesc ca fituicile nu le aveau la materia la care sunt deja olimpici. Daca da, inseamna ca olimpiada e mai usoara ca BAC-ul (improbabil); daca nu, au o mare problema.

   2. "cea mai mare medie obtinuta de vreun olimpic este de 9,90" - ma intreb daca acest elev (sau eleva) avea nevoie de o sesiune speciala. Banuiesc ca s-ar fi prezentat mai mult decat onorabil si la un BAC "normal".

   3. "la polul opus fiind media 1,63" - sper sa fie sportiv (sau sportiva). Caci altfel inseamna ca nu a obtinut nota maxima nici macar la materia la care e olimpic. Sau o fi cineva olimpic la latina care insa studiaza la real.

   Pentru sportivii olimpici: la ce anume le trebuie BAC-ul? Oricum vor fi renumiti prin ceea ce fac in sport. Sau au impresia ca dupa ce nu vor mai practica sportul ii va angaja cineva la CISCO si le trebuie diploma de BAC si facultate?!?

   PS: In 1998 cand am dat BAC-ul, l-am dat la gramada (olimpici si neolimpici). Si nu a fost nici o problema. Eu cel putin nu stiu in liceu de vreun olimpic la orice care sa nu fi trecut BAC-ul (in anul acela, Mihai Viteazul in Bucuresti).

   PS: Ca nivel de olimpici (stiinte, nu sport) suntem mai buni ca multe alte tari. Insa dpdv statistic acei copii nu au nici cea mai mica influenta asupra mediei (catastrofale), performanta au facut-o pt ca au vrut, ca sunt talentati si au facut-o in timpul liber, pe banii proprii (sau ai parintilor) si pe nervii lor. Scoala are o contributie infima in pregatirea acelor talente (pentru ca daca ai face - ca profesor - la orele normale pregatire pt olimpiada, nimeni in afara de olimpic nu va pricepe). In plus, majoritatea dintre ei vor activa in centre de cercetare in afara (caci in Romania asa ceva nu prea exista).
   • +8 (8 voturi)    
    mai informeaza-te (Duminică, 3 iunie 2012, 0:09)

    gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui moucha

    1. Toti cei care au picat bacul au fost sportivi. In total sunt vreo 20-30 de olimpici la fizica, mate, info, chimie, etc si vreo 100 si ceva de sportivi. Pe langa cei de mai sus (olimpici pe buna dreptate), la BAC au mai participat vreo 700 si ceva de persoane, majoritatea sportivi, care n-aveau nicio treaba cu olimpiadele. Cineva s-a gandit ca poate pot pacali sistemul si a indrumuta o gramada de oportunisti sa dea bac-ul cu olimpicii. Era un articol pe tema asta mai pe larg iei, in presa online din tara. Cam 1 din 7 participanti la sesiunea asta a BAC-ului chiar era olimpic.

    2. O parte din olimpiadele internationale se suprapun cu sesiunea din vara a bac-ului. Deci da, unii din ei chiar aveau nevoie de o sesiune speciala.

    3. Cum spuneam si in titlu: informeaza-ta putin inainte. O sa fie mai bine pentru toata lumea.
    • 0 (2 voturi)    
     BAC (Duminică, 3 iunie 2012, 8:43)

     moucha [anonim] i-a raspuns lui gigel123

     Intrebare (si sincer nu stiu raspunsul) - nu mai exista o sesiune de BAC in toamna? Daca da, iar olimpiadele internationale se suprapun cu BAC-ul din vara, atunci nu e ok ca un olimpic sa il rateze pe cel din vara (din motive obiective) si sa il dea in toamna?

     In viata uneori trebuie sa alegi: ori - ori si nu vine nimeni sa iti dea o a doua sansa. De exemplu, poti avea doua interviuri la doua firme in acelasi timp. Ce faci? Iti va face Microsoft interviu special? Nu: alegi. Cu totii avem nevoie de mai multe incercari. Insa de cele mai multe ori nu le avem. Deci solutii, daca exista sesiune de BAC in toamna, exista si pentru olimpici, ca doar olimpiada internationala nu dureaza 3 luni.
     • +1 (1 vot)    
      Da, exista sesiune in toamna (Duminică, 3 iunie 2012, 14:40)

      Mihail [anonim] i-a raspuns lui moucha

      dar este pt cei care au picat bacul. Daca olimpicii ar ramane la bacul din toamna, nu s-ar putea inscrie la facultate in iulie (valabil si pt universitatile din strainatate) si ar fi nevoiti sa se inscrie pe locurile ramase, de obicei la facultati nesolicitate, ca sa ma exprim politically correct.
      In situatia in care ar fi obligati sa aleaga, s-ar duce sa dea bacu', iar o gramada de medalii la olimpiadele internationale ar fi luate de altii.
      Simplu.
      • -1 (1 vot)    
       Posibila solutie (Duminică, 3 iunie 2012, 20:28)

       moucha [anonim] i-a raspuns lui Mihail

       Banuiesc ca un elev olimpic la materia X se va inscrie si la o universitate in profilul X (adica nu e olimpic la latina dar vrea la Politehnica). Oricum olimpicii intra la facultatile de profil fara examen (mai e valabil asta ? - sincer nu stiu). Asadar ar putea ca elevul sa isi depuna dosarul pe un loc (oricum independent de alti elevi) urmand ca toamna (oricum inainte de inceperea cursurilor universitare) sa aduca si diploma de BAC. Daca nu o aduce, locul e stins si oricum nu influenteaza pe nimeni.

       Solitia 2: elevul asteapta jumatate de an (din toamna pana in vara anului urmator). La durata unei vieti, jumatate de an e nimic. In plus, poate pre-studia ceea ce se va face la facultate. Sunt convins ca un astfel de student nu se plictiseste niciodata.
       • 0 (0 voturi)    
        hai sa nu mai batem campii, OK ? (Duminică, 3 iunie 2012, 23:08)

        gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui moucha

        Cum ti-am scris si mai sus: e mai bine sa te documentezi putin inainte de a deschide gura.

        1) Olimpicii sunt admisi la majoritatea facultatilor fara examen, dar trebuie sa aiba BAC-ul dat in momentul in care se inscriu.Dosarul de care vorbesti nu exista fara diploma de BAC. Punct !

        2) Iti dai seama cat de ridicola este a 2-a solutie propusa de tine si cat de pueril e argumentul tau ?
        • 0 (0 voturi)    
         Raspunsuri (Duminică, 3 iunie 2012, 23:34)

         moucha [anonim] i-a raspuns lui gigel123

         1. Este evident mult mai simpla organizarea unei noi sesiuni de bacalaureat. Cu toate fraudele care rezulta, cu supraveghere, corectura, etc. De fapt chiar cred ca se doreste acest lucru, deci nu vad de ce stam sa analizam situatia. Ea este deja optima.

         2. Nu. Nu imi dau seama. Este normal ca pentru un elev care pica un examen este si normal sa vada acest lucru ca un capat de lume. Dvs cam cum vedeti situatia? Asta daca nu va este cu suparare sa ne impartasiti din modul dvs de gandire, unul matur si intelept. Din textele scrise de dvs din pacate eu nu pot intui acest mod.
  • -1 (5 voturi)    
   hop si unu ca tine (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 19:29)

   ion daniel [anonim] i-a raspuns lui klz

   mereu negativisti. Mergi acolo unde se invata mai bine, eu cred ca ma descurc de bine si aici. Nu om fi noi cei mai buni, dar nici cei mai prosti nu suntem .
  • +1 (1 vot)    
   sa marim salariile profesorilor (Duminică, 3 iunie 2012, 9:00)

   george [anonim] i-a raspuns lui klz

   Acum, ca nu mai lasam profesorii sa fure la bacalaureat, vedem si valoarea lor adevarata .
   Au salarii mici , dupa buget adica, este suficient ca vin la scoala , trebuie acum sa mai faca si altceva la banii aia ?
   Ar trebui marite salariile profesorilor , poate 50 % daca nu se poate mai mult.
 • +4 (8 voturi)    
  Bac olimpici (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 16:26)

  George [anonim]

  Q.e.d.
 • +5 (7 voturi)    
  ciudat (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 16:36)

  kin3zu78 [utilizator]

  pai sunt Olimpici sau BA ?
  • 0 (4 voturi)    
   Sunt "olimbrici" (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:48)

   moucha [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   Iar termenul spune tot. Iar eu, la 33 de ani sunt un limbric mai mare, insa tot nimic comparativ cu stiinta sau cunoasterea globala.

   Partea frumoasa in liceu e ca ai impresia ca stii si intelegi. De abia peste vreo 20 de ani de atunci realizezi ca stii un "rahat", adica nimic si de inteles intelegi si mai putin decat stii. De fapt in liceu nici macar nu realizezi cat de mult exista deja scris si crezi ca ai citit "destul".
   • +2 (4 voturi)    
    pacatul generalizarii (Duminică, 3 iunie 2012, 0:13)

    gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui moucha

    Pornesti de la premisa ca daca tu esti mediocru si daca nu e nimic special de capul tau, automat la fel e si pentru ceilalti.

    Scuteste-ne de astfel de generalizari superficiale. Stiu o gramada de internationali cu aur la mate, fizica si info, care pe la 20 de ani aveau cunostiinte mai bogate decat ale tale (in stiintele exacte) la momentul de fata.

    Your case: epic fail.
    • 0 (2 voturi)    
     Se prea poate sa fiu mediocru (Duminică, 3 iunie 2012, 8:48)

     moucha [anonim] i-a raspuns lui gigel123

     Insa acesti studenti de 20 de ani excelau atat la mate cat si la fizica in toata aria lor de extindere, de la mecanica cuantica la orice concept vreti dvs?

     In plus mai stiau sa si gateasca si sa vorbeasca corect 3 limbi (intrucat vor lucra intr-un centru de cercetare in afara, banuiesc)? Daca da, jos palaria. Si eu am intalnit genii care insa nu se descurcau mai mult decat domeniul lor.

     In plus, la 20 de ani timpul iti permite sa citesti cate carti? Ma refer la carti serioase de mate si fizica, nu la romane.

     PS: Am o singura mare rugaminte - dati-mi va rog un exemplu, un nume, pe care sa il caut la vreo conferinta stiintifica cu cateva articole la 20 de ani. Un cercetator de succes (ma refer acum, nu la cei de acum un secol).
     • 0 (0 voturi)    
      :) (Duminică, 3 iunie 2012, 23:55)

      gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui moucha

      1) Prima intrebare pe care o puneti este irelevanta.Nu trebuie sa stii totul ("orice concept" dupa cum afirmati) ca sa meriti eticheta de "excelenta". N-am chef in dup'amiaza asta faina sa stau sa explic prea mult pe tema asta, asa ca am sa dau cateva exemple: Srinivasa Ramanujan, David Hilbert, Robert Noyce sau Claude Shannon probabil nu puteau discuta chiar "orice concept" si totusi excelau in disciplinele stiintifice (in mai mult de 1-2 discipline, iar ultimii doi nu numai in discipline stiintifice)

      2) Cititul e o componenta esential in ceea ce priveste dezvoltarea unui individ. Totusi nu toti au nevoie sa citeasca la fel de mult pentru a produce rezultate notabile intr-un domeniu sau altul, iar varsta nu e un handicap din acest punct de vedere. Feynman, Einstein, Heisenberg, Dirac, Anderson, Mossbauer sau Lederberg si-au scris unele dintre cele mai importante teorii (pentru care au luat Nobel) pe la 23-25 de ani. Claude Shannon a pus bazele Tehnologiei Informatiei la varsta de 21 de ani. Sunt destule exemple de astfel de oameni aproape in orice domeniu si sunt si relativ usor de gasit.

      3) Toti cei pe care ii stiu (si stiu in jur de 60, ca sa includ doar romanii, pe coasta de Est: Boston, NYC, NJ) se descurca foarte bine. Atat ca activitate stiintifica cat si pe parte de hobbies (gatit, sport, fotografiat, sailing ,etc).

      Doua nume, ambii pe la 29-30 de ani: Mihai Patrascu (informatician), Mihai Manea (matematician)
      • -1 (1 vot)    
       In secolul trecut (Luni, 4 iunie 2012, 8:39)

       moucha [anonim] i-a raspuns lui gigel123

       Se putea cu Nobelul la 25 de ani.

       Sa inteleg ca atat Mihai Patrascu cat si Mihai manea si-au dat bacul acum 2 ani? Sau ca au cu 12 peste olimpicii de care tot vorbim? Adica aceeasi diferenta ca intre facutul pe olita si admiterea la liceu...
      • 0 (0 voturi)    
       Documentatie (Luni, 4 iunie 2012, 19:18)

       moucha [anonim] i-a raspuns lui gigel123

       Am intrat pe net si i-am gasit pe ambii la MIT. Oameni fara indoiala de exceptie.

       Domnul Patrascu si-a luat PhD in 2008 si cum azi sa zicem ca are 30 de ani (nu am gasit data nasterii), inseamna ca l-a luat la 26 de ani - exceptional.

       Primul paper insa, publicat, este din 2004, deci pe cand avea cam 22 de ani, cu 4 mai mult decat olimpicii de la bac. Excelent fara indoiala, insa la varsta unuia de bac, gasiti pe cineva cu lucrari publicate?
  • +6 (6 voturi)    
   da, dar (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 18:05)

   jeff [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   sunt olimpici sportivi , din aceia care seduc la scoala din an in paste si sunt trecuti clasa pentru ca sunt sportivi
  • -2 (4 voturi)    
   Daca prostia face parte din olimpiada (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 18:53)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui kin3zu78

   Sunt cei mai olimpici.
 • +9 (9 voturi)    
  Sportivi (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 16:59)

  mere_idp [anonim]

  "Subliniem ca 47 dintre acestia sunt competitori la concursuri pe discipline de invatamant, restul fiind la cele sportive"
  uite si explicatia pentru rezultate marilor olimpici :)
 • 0 (8 voturi)    
  bac pentru olimpici? (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:03)

  Mircha [utilizator]

  Eu nu inteleg de ce trebuie un bac separat pentru olimpici? Ce - sunt handicapati?
  • +4 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:50)

   florinelul [anonim] i-a raspuns lui Mircha

  • +4 (4 voturi)    
   nu's handicapati (Duminică, 3 iunie 2012, 0:15)

   gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui Mircha

   ...cel putin nu intelectual... spre deosebire de unii dintre forumistii care-si pun intrebari retorice pe aici
 • +14 (14 voturi)    
  47 olimpici la stiinte; 800 la sport; nu e clar? (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:03)

  anonim [anonim]

  Sa invatam sa citim: 47 olimpici la stiinte; 800 olimpici la sport; evident ca promovabilitatea n-are cum sa fie mare :-)

  Olimpicii la stiinte stiu bine o disciplina, la care sigur au luat 10, ca nu e se compara subiectul de bac cu olimpada internationala; in plus de obicei se pricep cat de cat si la altele, oricum destul sa promoveze; ma indoiesc ca a picat vreunul

  Olimpicii sportivi se ocupa cu sportul, nu cu displinele de bac; de obicei iau 10 la sport, pt ca evident sunt suprapregatiti, si in rest... fiecare cat poate.
 • +8 (8 voturi)    
  Mari sportivi (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 17:07)

  Hajra [utilizator]

  "47 dintre acestia sunt competitori la concursuri pe discipline de invatamant, restul fiind la cele sportive"

  Uite si explicatia pentru aceste rezultate.
 • +3 (3 voturi)    
  . . . (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 19:08)

  ham [anonim]

  In 1988 un fotbalist a promovat examenul de bacalaureat la un liceu din Bucuresti fara sa copieze niciun cuvintel. Acest fapt se poate dovedi, pentru ca in zilele de examen colegii il puteau vedea la televizor jucand in strainatate la nu stiu care campionat. Aceasta este una dintre intamplarile pe care le stiu cu siguranta si sportivii de azi, asa cum mai stiu si ca norocosii lor colegi de lot mai mari cu un an, doi, trei au trudit din greu sa copieze ca sa ia bacalaureatul, in timp ce ei s-au deplasat pana la Bacau ca sa...pai, cum vine asta?
  I-am vazut in fata listelor, revoltati pe buna dreptate, cu siguranta li s-a promis ca se va aranja, ca nu vor fi camere, ca si anul trecut, vehementa cu care vorbeau m-a facut sa banuiesc ca au si cotizat, poate si pentru a ajunge pe listele acelea, poate si pentru a avea reusita asigurata.
  Am vazut ca multi zic ca este bine ca au picat, asa le trebuie, etc. Nu spun ca este rau ca se organizeaza un examen corect dar as vrea sa ne gandim si la faptul ca acesti tineri sunt niste victime. Sunt niste victime ale lui "nea Gica", "nea Fane", "nea Costica", asa cum isi numesc ei adesea antrenorii. Putini dintre acesti antrenori pe mana carora ajung de la varste mici le spun adevarul ca sportul de performanta poti sa-l practici pana la o anumita varsta, dupa care daca nu ai nicio pregatire poti muri linistit de foame. Cei mai multi le promit ca o sa-i faca oameni, ca daca ''isi dau sufletul pe teren" sau pe unde si-or mai da ei sufletul, o sa castige bani cu sacul si se vor plimba cu limuzina fericiti pana in adanci batraneti. Pana atunci insa munca, munca si iar munca, antrenamente, cantonamente..."nea Gigi, maine nu pot sa vin la teren dam lucrare la... si a zis doamna ca daca lipsesc iar raman cu media neincheiata". Nea Gigi(eventual plesnindu-l peste ceafa):"Ba tu esti prost sau esti prost, ai meci saptamana viitoare, da-o-n ma-sa pe aia ca-i o tampita, las'ca vorbeste nea Gigi cu ea, tu vii aici la 8 ca te calc in picioare. "
 • +3 (3 voturi)    
  divin (Sâmbătă, 2 iunie 2012, 22:29)

  mmc [anonim]

  Invatamantul romanesc e la pamant... de la copii cu dizabilitati care isi dau pantalonii joc in clasa si fac kk acolo pana la unul care are 6 ore de scoala si 7ore de teme acasa nimic nu merge bine
 • 0 (0 voturi)    
  atentie! (Duminică, 3 iunie 2012, 1:22)

  Murphy [anonim]

  aici e vorba despre elevii sportivi, nu despre olimpicii propriu-zisi! asta explica rezultatele jalnice.
 • 0 (0 voturi)    
  mda... (Duminică, 3 iunie 2012, 4:51)

  tractoristul [anonim]

  Si de fapt titlul articolului e cel mai prost in toata afacerea asta. Rolul lui e de a hazarda si de a instiga la scandal. Trebuia facuta o diferentiere intre BAC-ul olimpicilor si cel al sportivilor si rezultatul nu mai era dezastruos. Dar na, presa...
 • -1 (1 vot)    
  Ma asteptam (Duminică, 3 iunie 2012, 10:56)

  Alex [anonim]

  Ma asteptam ca promovabilitatea sa fie mica. Ganditi-va ca astia sunt niste copii care sunt olimpici la o materie. Invata mult acea materie, deci e foarte probabil ca pe celelalte sa nu le stapaneasca cat de nota 6!
  • +1 (1 vot)    
   Dap (Duminică, 3 iunie 2012, 11:21)

   dragos [anonim] i-a raspuns lui Alex

   "copii care sunt olimpici la o materie". In cazul de fata vorbim de materia sport :)).

   Aia de la stiinte cred ca si-au luat toti bac-ul.
  • 0 (0 voturi)    
   nu chiar (Luni, 4 iunie 2012, 0:05)

   gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   Habar n-ai ce vorbesti.

   Probabilitatea e chiar foarte mare ca ei sa stapaneasca mai bine, si sa aiba o intelegere mult mai profunda chiar si a materiilor la care tu ai avut 10 (ma indoiesc totusi ca tu ai stralucit la vreo disciplina)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by