Patru soferi au ramas fara permis auto pentru trei luni, sambata, dupa ce au fost prinsi de politistii de la Rutiera circuland pe A2 (Bucuresti-Constanta) cu viteze intre 181 si 197 de kilometri pe ora, a declarat pentru Mediafax seful Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita.

Soferul care circula cu 197 de kilometri pe ora avea in masina si un copil de sase ani.

Potrivit lui Dinita, cei patru au fost depistati in primele doua ore ale controalelor efectuate in trafic, sambata, pe A2.

"Actiunea de control de pe A2, care a fost anuntata, nu este singulara. Vor fi razii si pe alte rute cu trafic intens, la alte ore", a mai spus seful Politiei Rutiere.

Potrivit Politiei Rutiere, peste 2.000 de politisti vor actiona, in minivacanta de Rusalii, pe principalele tronsoane de drumuri nationale si europene, in interiorul localitatilor si in zonele in care se estimeaza aglomerari.

"O atentie deosebita va fi acordata arterelor ce converg catre litoral, precum si tronsonului Bucuresti - Valea Prahovei", s-a precizat intr-un comunicat al institutiei.

Politistii urmaresc in special prevenirea si combaterea excesului de viteza, dar si prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool.

"Pentru supravegherea traficului rutier, Politia Rutiera va utiliza, in medie, zilnic, peste 430 de aparate de monitorizare a traficului si inregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor", s-a mai aratat in comunicat.

Minivacanta de Rusalii a inceput sambata, 2 iunie, si va dura pana luni inclusiv.