Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca pensionarilor militari carora de la 1 iunie urma sa li se opreasca sumele primite in 2011 "nu li se va lua niciun leu din pensie", transmite Agerpres.

"Era o problema destul de veche si stringenta referitoare la o categorie de pensionari militari, in special din MApN, dar si din Ministerul de Interne carora, prin recalcularea pensiilor, nu doar ca li s-a diminuat pensia, dar de la 1 iunie urma sa li se ia, practic, din pensie ceea ce primisera in 2011. Pentru aceia am aprobat un memorandum. Nu li se ia niciun leu din pensie. In Parlament, la Camera Deputatilor, este un proiect de lege care va fi dezbatut in prima sedinta, pe 11 sau 12 iunie, si acolo probabil ca decizia va fi sa nu li se mai ceara acestor militari (...) sa plateasca din urma, din 2011, ceea ce au incasat", a sustinut Ponta, la finalul sedintei de guvern.

Referitor la declaratiile ministrului Muncii, Mariana Campeanu, care a spus ca ar vrea sa puna in aplicare legea privind indexarea pensiilor de la jumatatea acestui an, premierul a afirmat ca orice cheltuiala se decide abia dupa consultarea Ministerului Finantelor si a institutiilor financiare internationale cu care Romania are acorduri.

"Doamna ministru Campeanu, ca orice ministru al Muncii si Protectiei Sociale, isi doreste sa faca foarte multe lucruri. Si eu imi doresc sa le facem. (...) La reduceri sunt de acord din prima, cand mi se propun reduceri. Cand mi se propun cheltuieli, nu pot sa le aprob decat dupa ce discutam cu Ministerul de Finante si cu partenerii internationali", a afirmat Victor Ponta.