Elan Schwartzenberg afirma ca este prieten de aproape zece ani cu Codrut Marta - disparut de la domiciliu - si ca "nu crede o iota din acuzatiile si barfele la adresa lui", omul de afaceri precizand, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, ca nu a fost niciodata audiat despre "TVA-uri sau afaceri oneroase".

Iata mai jos declaratia facuta marti seara de Elan Schwartzenberg:

"Codrut Marta este prietenul meu de aproape zece ani si indiferent din ce motiv lipseste, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iota din acuzatiile si barfele la adresa lui, pentru ca, daca acestea erau fondate, sunt convins ca era arestat sau cel putin anchetat la acest moment".

Nu am fost la DNA si nu am fost intrebat niciodata, nicaieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus - la fel ca toti cunoscutii lui Codrut - o declaratie in calitate de martor.

Stiu ca, mai ales in aceasta perioada de alegeri, atat eu, cat si Realitatea TV suntem incomozi prin onestitate si transparenta si faptul ca suntem independenti este intolerabil; din fericire, brand-ul Realitatea este mult prea puternic pentru a putea fi manjit si terfelit de catre cei care nu se pot ridica la standardele noastre".

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), prin Directia de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri, a dispus darea in urmarire nationala a fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Alexandru Marta, in varsta de 38 de ani, persoana data disparuta de la domiciliu.

Politia a fost sesizata vineri, 25 mai, cu privire la disparitia in imprejurari suspecte a lui Codrut Alexandru Marta - care a fost seful de cabinet al sefului ANAF Sorin Blejnar - de catre sotia acestuia, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, si omul de afaceri Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV, au fost audiati, luni dupa-amiaza, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu disparitia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, au declarat surse judiciare.