Hidrologii au prelungit pana joi dimineata avertizarea cod portocaliu de inundatii pe raul Negru si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, sectorul Tomesti-Hoghiz, din judetele Covasna, Harghita si Brasov. Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, codul portocaliu este mentinut pana joi, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Raul Negru (judetul Covasna) si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, pe sectorul Tomesti-Hoghiz (judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Totodata, codul galben de inundatii a fost prelungit pana joi, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (Vrancea), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila) si Barlad (judetele Vaslui, Galati si Vrancea), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (in judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Potrivit hidrologilor, scurgeri importante pe versanti si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.