Aproape 130.000 de copii, inscrisi la clasa pregatitoare

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 30 mai 2012, 10:36 Actualitate | Esenţial


Un numar de 127.665 de copii au fost inscrisi pentru clasa pregatitoare si 171.885 pentru clasa I in anul scolar 2012-2013, informeaza Ministerul Educatiei. In ceea ce priveste mobilierul pentru clasele pregatitoare, sarcina achizitionarii acestuia va reveni scolilor, precizeaza MECTS.

Scolile vor alege modalitatea adecvata de achizitie, evitandu-se astfel riscul ca mobilierul sa nu fie la dispozitia elevilor la inceperea anului scolar.

Pentru anul scolar 2012 - 2013 s-au inscris 127.665 de elevi pentru clasa pregatitoare si 171.885 de elevi pentru clasa I.  Prin hotararea de Guvern din 23.05.2012 s-a stabilit cifra de scolarizare, care in mod legal, trebuia comunicata pana la 01.03.2012.

Tot pe 23.05.2012, MECTS a transmis catre inspectoratele scolare planul de scolarizare (numarul de locuri si numarul de clase). Termenul legal pentru constituirea retelei scolare era 01.04.2012. De asemenea, a fost aprobata si programa scolara.

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a intreprins toate demersurile pentru ca mobilierul destinat clasei pregatitoare sa respecte toate standardele de conformitate, siguranta si functionalitate raportat la cerintele europene pentru copiii de 6-7 ani,"

Solutia privind materialele didactice pentru clasa pregatitoare se afla pe agenda Guvernului. In ceea ce priveste corpului profesoral, exista un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei Nationale care prevede transferul si detasarea cadrelor didactice. Astfel, nu vor exista cadre didactice debutante care vor preda la clasele pregatitoare. De asemenea, a fost acreditat programul pentru formarea continua pentru cadrele didactice ce vor preda la clasele pregatitoare, realizat de Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Pe langa solutiile pentru formarea personalului calificat la clasele pregatitoare, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului propune un set de masuri pentru ca activitatea scolara sa se desfasoare in doua schimburi si pentru crearea unor reglementari care sa permita includerea unui numar suplimentar de elevi la clasele pregatitoare (maxim 1, 2 locuri), in cazuri exceptionale, in beneficiul elevilor.   


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

344 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by