Meteorologii au prelungit pana marti, la ora 20.00, codul portocaliu de ploi pentru judetele Bacau, Vrancea si Buzau, precum si codul galben pentru 14 judete din jumatatea de est a tarii, anunta Mediafax. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, marti, intre orele 10.00 si 20.00, avertizarea cod portocaliu ramane valabila pentru judetele Buzau, Vrancea si Bacau, unde se vor cumula cantitati de apa de peste 50 de litri pe metru patrat.

Totodata, judetele Ialomita, Prahova, Braila, Tulcea, Galati, Vaslui, Neamt, Suceava, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures raman pana marti, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi.

Potrivit meteorologilor, in regiunile estice si in zona Carpatilor Orientali va continua sa ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii relativ extinse 20 - 25 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod portocaliu emisa luni de meteorologi viza judetele Braila, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau si Neamt.

Totodata, Bucurestiul si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Brasov, Covasna, Harghita, Bistrita-Nasaud, Mures, Maramures, Suceava, Botosani si Iasi au fost, incepand de luni dimineata, sub avertizare cod galben de ploi.

Si hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii valabila pana marti dupa-amiaza, in mai multe judete din estul, sudul si centru tarii, pe Jiul mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut si Dobrogea.