Prima proba scrisa din sesiunea speciala a Bacalaureatului 2012 - examenul la Limba si literatura romana - s-a incheiat cu 20 de elevi dati afara din salile de examen pentru tentativa de frauda, informeaza Ministerul Educatiei. Acestia au incercat sa copieze cu telefoane mobile, casti si alte materiale ajutatoare.

In cele doua centre de examinare au fost prezenti 878 de candidati, absolventi de liceu participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale sportive sau pe discipline. Anul trecut, in sesiunea speciala au fost in jur de 600 de elevi inscrisi.

"Neregulile au fost descoperite atat cu ajutorul sistemului de camere de supraveghere din salile de examen, cat si cu ajutorul profesorilor supraveghetori", informeaza Ministerul Educatiei. Marti, 29 mai, va avea loc proba obligatorie a profilului. In urmatoarele zile, respectiv, miercuri 30 mai, si joi, 31 mai se vor desfasura proba la alegere a profilului si specializarii si proba la limba si literatura materna. Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 31 mai (pana la ora 18.00), iar depunerea contestatiilor va avea loc in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi solutionate contestatiile si vor fi afisate rezultatele finale.

Lista elevilor care pot participa anul acesta la sesiunea speciala a Bacalaureatului si olimpiadele si concursurile la care sunt inscrisi:

Lista Candidatilor Bac Special 2012

Motivul organizarii acestor sesiuni speciale de Bacalaureat, in fiecare an, il reprezinta faptul ca olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie; in aceasta perioada se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat. In consecinta, elevii din clasele terminale de liceu care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale sau pentru concursurile internationale nu pot participa la aceasta prima sesiune de bacalaureat, iunie - iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere in invatamantul superior 2012, se arata intr-o nota a MECTS.