Institutul de Hidrologie a emis luni o avertizare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara, valabila in intervalul 28.05.2012 ora 10:00 - 29.05.2012 ora 16:00.

cod galben de inundatii 28.05Foto: inhga.ro

Bazinele afectate sunt: Jiu mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut, Dobrogea.

Astfel, potrivit hidrologilor, se instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu si afluentii sai - jud. GJ, MH si DJ, Olt superior si mijlociu-jud. HR, BV, afluentii Oltului - jud. HR, CV, BV, SB, VL si OT, Vedea si afluentii sai - jud. OT, TR si AG, afluentii Argesului - jud.AG, DB si GR, pe Ialomita - jud. DB, Prahova - jud. PH si IL, Calmatui-jud. BZ si BR, pe cursurile superioare ale Buzaului - jud. CV si BZ, Putnei, Ramnicului Sarat- jud. VN, Trotusului-jud. HR si BC, afluentii Buzaului inferior - jud. BZ, afluentii din bazinul mijlociu al Trotusului - jud. BC, pe Barlad si afluentii sai- jud. VS, GL si VN si pe raurile din Dobrogea-jud. CT si TL.

Pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus, Putna, Rm Sarat, Buzau si Barlad fenomenele vizate se vor produce incepand cu data de 28.05.2012 ora 16:00.