Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben, valabila incepand cu noaptea de duminica spre luni, ora 2:00, pana marti, ora 16:00, pentru Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sud-estul Transilvaniei si zona Capratilor Orientali.

Cod Galben de ploi Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Potrivit ANM, atentionarea vizeaza judetele Maramures, Suceava, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Vaslui, Bacau, Galati, Vrancea, Braila, Brasov, Buzau, Covasna, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si Tulcea, precum si Bucuresti.

Meteorologii informeaza ca, in zonele amintite, "instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii relativ extinse 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp"

In celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si cu o intensitate mai mica, precizeaza ANM.

Cod Galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Citeste si: